Vlaanderenis werk

Wegwijs in AZ Alma

Wie door de aorta ons ziekenhuis binnenkomt, loopt meteen ons imposante atrium binnen. Een stroom aan daglicht, sfeervolle kleuren en een warme uitstraling zetten de toon. Dit is hét kloppend hart van het nieuwe ziekenhuis.

Het Atrium

Als u naar ons ziekenhuis komt, loopt u eerst door de aorta om vervolgens het gebouw binnen te gaan in ons atrium. U komt dus als het ware via de hoofdslagader binnen in het kloppend hart van ons ziekenhuis. Elke dag passeren hier honderden patiënten om op raadpleging te komen. Op weekdagen passeren hier een paar duizend mensen: zowel bezoekers, patiënten, artsen, medewerkers en vrijwilligers.

Gelijkvloers

Op het gelijkvloers vindt u aansluitend op de polikliniek ook nog de dienst medische beeldvorming, de bloedafname en de dienst nucleaire geneeskunde. Helemaal achteraan bevindt zich de dienst spoedgevallen - MUG. Opgelet, de dienst spoedgevallen - MUG bereikt u via de aparte ingang achteraan op het terrein.

Verdieping +1

Op de eerste verdieping zijn maar liefst elf zorgeenheden gevestigd. In het B-blok bevinden zich namelijk de diabetes en wondzorgkliniek, dagziekenhuis 12 (pijnkliniek) en dagziekenhuis 13 (chirurgie). In het C-blok zijn de zorgeenheden pediatrie, materniteit en neonatologie gevestigd. In het E-blok kunt u het verloskwartier, de zalen kleine ingrepen en de polikliniek gastro-enterologie terugvinden. Tot slot zijn in het E-blok het operatiekwartier en recovery en de dienst intensieve zorg gesitueerd.

Verdieping +2

Op de tweede verdieping zitten vier identieke zorgeenheden, elk met hun specifieke pathologieën, namelijk: zorgeenheid 21 (heelkunde en beweging), zorgeenheid 22 (beweging), zorgeenheid 23 (kortverblijf) en zorgeenheid 24 (dagziekenhuis oncologie en interne). Op deze verdieping is ook onze oncolounge gevestigd.

Verdieping +3

Op de derde verdieping zijn in het B-blok de zorgeenheden zorgeenheid 31 (zenuwstelsel) en zorgeenheid 32 (hart, vaat en endocrinologie) gevestigd, met daarbij de afdeling hartbewaking en beroertezorg (HBBZ). In het C-blok vinden we zorgeenheid 33 (ademhaling en oncologie) en zorgeenheid 34 (spijsvertering) terug.

Verdieping +4

De vierde verdieping is volledig voorbehouden voor onze geriatrische patiënten en telt in totaal 100 bedden. Op deze verdieping bevinden zich de geriatrische zorgeenheden. In het B-blok zijn de zorgeenheden geriatrie 41, geriatrie 42 en het geriatrisch dagziekenhuis. In het C-blok zijn de zorgeenheden geriatrie 43 en geriatrie 44 gesitueerd.

Verdieping +5

Op de hoogste verdieping, de vijfde verdieping, van het ziekenhuis verblijven onze patiënten met een langdurige opname. Hier bevinden zich de zorgeenheden SP Neurologie en SP Locomotorisch.

Laatste wijziging: 30.03.2018