Vlaanderenis werk

ZE31 Zenuwstelsel

Contactgegevens

09 310 18 31 (Eeklo)
Contacteer via e-mail


Bezoekuren:
van 14.00 tot 20.00 uur

ZE31 Zenuwstelsel

Zorgeenheid 31 (Zenuwstelstel) is gespecialiseerd in de opvang van patiënten met een neurologische en/of neurochirurgische problematiek. Enkele voorbeelden van neurologische ziektebeelden die op deze afdeling terecht komen zijn: herseninfarcten, epilepsie, vertigo, commotio, hoofdpijnklachten, etc.

Neurochirurgie houdt zich bezig met de diagnose en de behandeling van ziektetoestanden die het zenuwstelsel aantasten (zowel de hersenen, het ruggenmerg en de zenuwen). Enkele voorbeelden van ziektetoestanden die behandeld worden door de neurochirurg zijn: ongevallen (wervelkolom- en hersentraumata), hernia, artrose, slijtagefenomenen, pijnproblematiek, etc.

Op de afdeling neurologie-neurochirurgie wordt er veel aandacht besteed aan multidisciplinaire werking rond de patiënt. Op donderdag worden alle neurologische patiënten besproken in team (logo, kiné, arts, verpleging, sociale dienst, psycholoog). Er is een nauwe samenwerking met de afdeling hartbewaking en beroertezorg. Het team van neurologie/neurochirurgie is opgeleid om adequaat te handelen bij neurologische/neurochirurgische problemen en te antwoorden op uw vragen.

De afdeling bestaat uit 17 éénpersoonskamers (waarvan 2 isolatiekamers met sas, 2 rooming-in kamers) en 4 tweepersoonskamers.

Laatste wijziging: 30.01.2020