Vlaanderenis werk

Podoloog

Een podoloog is een paramedicus die na verwijzing van een arts of arts-specialist patiënten met klachten ter hoogte van de voet onderzoekt en indien nodig behandelt. Deze klachten kunnen zich zowel ter hoogte van de huid en de nagels van de voet bevinden, als ter hoogte van het bewegingsstelsel.

De podoloog is de voetspecialist die door middel van een uitgebreid onderzoek de oorzaak van uw klachten probeert op te opsporen en indien mogelijk behandelt. Zo bekomt men niet alleen een verbetering op korte termijn, maar zal de kans op recidivering drastisch verminderen. Ook hoger gelegen klachten, zoals knie-, heup- en rugpijn, die hun oorzaak vinden ter hoogte van de voet, behoren tot het werkveld van de podoloog.

De podoloog mag niet verward worden met de (medische) pedicure of voetverzorgster. Deze laatste houdt zich enkel bezig met de hygiënische verzorging van de voet.

Aanbod

  • Wij vervaardigen silicone orthesen (om kromme tenen te beschermen of te corrigeren) en nagelbeugels (om een gekromde nagelplaat te corrigeren).
  • Diabetici kunnen bij ons terecht voor een tweejaarlijkse voetcontrole en verzorging. Deze consultatie wordt terugbetaald mits het voorleggen van een voorschrift van uw huisarts of endocrinoloog.
  • U kunt bij ons terecht voor een gespecialiseerde voetverzorging, voor niet-mobiele - gehospitaliseerde patiënten - maken wij graag tijd vrij om langs te komen op de kamer.

Contact

Het team podologen werkzaam in AZ Alma bestaat uit:

  • Mevr. Dana Neirinck
  • Mevr. Eline Roels
  • Mevr. Sarah van Hecke

Voor het maken van een afspraak neemt u contact op met het algemeen secretariaat op het nummer 09 310 10 50. U kunt ook rechtstreeks contact opnemen met de podologen op het nummer 09 335 67 74 of 0486 98 61 87.

Laatste wijziging: 3.07.2019