Waarvoor kan u bij ons terecht?
Wij staan in voor de diagnose en behandeling van aandoeningen van het spijsverteringsstelsel.
Het spijsverteringsstelsel bestaat uit verschillende organen:
- Slokdarm
- Maag
- Twaalfvingerige en dunne darm
- Dikke darm en endeldarm
- Anus
- Galblaas en galwegen
- Lever
- Pancreas
Onze dienst streeft naar de uitbouw van een kwalitatief en hoogwaardig zorgaanbod. Hierbij streven wij ernaar om de mens centraal te stellen en uw probleem zo goed mogelijk op te lossen. Ons team bestaat uit gastro-enterologen, arts-specialisten in opleiding, verpleegkundig team, IMID-verpleegkundigen, oncocoach en secretariaatsmedewerkers. Samen streven wij naar een optimale patiëntenzorg.
Wanneer kan u bij ons terecht?
Alle raadplegingen gebeuren op afspraak. Voor de planning van onderzoeken vragen wij u om eerst op de consultatie langs te komen. Het is immers belangrijk dat u goed geïnformeerd wordt over uw onderzoek: wat kan u verwachten, waarom en hoe wordt het onderzoek uitgevoerd, wat zijn de mogelijke risico’s? Op de raadpleging worden alle verdere afspraken gemaakt.
Het is belangrijk dat u bij elke consultatie een overzicht meebrengt van alle medicatie die u inneemt. Deze informatie is cruciaal om u op een veilige manier te kunnen verzorgen.
Tijdens de consultatie kunnen sommige onderzoeken onmiddellijk worden uitgevoerd:
- Echografie van de buik of elastografie van de lever (u dient hiervoor 4 uur nuchter te zijn).
- Gastroscopie (maagonderzoek) zonder narcose (u dient hiervoor 6 uur nuchter te zijn).
- Proctologisch onderzoek (onderzoek van de anus).
- Rectosigmoïdoscopie (onderzoek van de endeldarm en laatste deel van de dikke darm).
Op de detailpagina van elke arts kan u het consultatierooster raadplegen.
Wie kan bij ons terecht?
Onze dienst staat ter beschikking van alle volwassen. Nieuwe patiënten worden bij voorkeur doorverwezen door de huisarts. Patiënten jonger dan 15 jaar kunnen terecht op de consultatie na doorverwijzing via de dienst Pediatrie. Voor zeer dringende problemen kan u zich best wenden tot de dienst Spoedgevallen.
Voor sommige problemen kan een nodeloze wachttijd worden vermeden door ons rechtstreeks te contacteren. Wij proberen u dan zo snel mogelijk te helpen. Bijvoorbeeld:
- Plots anale zwelling met hevige pijn wijzend op een klonter in een uitwendige aambei. Deze pijn kan verholpen worden door een kleine insnede.
- Een plotse blokkade van de slokdarm, meestal na het eten van een stuk vlees, waarbij water en speeksel niet meer kunnen passeren.
- Een opstoot van een inflammatoire darmziekte.
Waar kan u ons vinden?
U kan bij ons terecht in AZ Alma (Eeklo). Gelieve u voor elke raadpleging eerst aan te melden bij de dienst Inschrijvingen. Vervolgens gaat u naar Blok E, verdieping 1, wachtzaal 1. U dient zich niet aan te melden bij het secretariaat. U mag meteen plaatsnemen in de wachtzaal. De arts komt u halen in de wachtzaal. De wachttijd kan soms oplopen, maar wanneer u te lang moet wachten of voelt dat er iets mis is gegaan met de afspraak, kan u uiteraard best aanbellen om een medewerker te spreken.
Hebt u een vraag voor het secretariaat? Druk dan op de blauwe bel aan de wachtzaal. Een medewerker zal u verder helpen.