Vlaanderenis werk

Materniteit

Contactgegevens

09 310 18 14 (Eeklo)
Contacteer via e-mail


Bezoekuren:
van 14.00 tot 16.00 uur
van 18.00 tot 20.00 uur

Materniteit

Op Materniteit kan gekozen worden voor ambulant, poliklinisch of klassiek bevallen. Bij een ambulante bevalling gaan de ouders meteen na de bevalling naar huis. Bij een poliklinische bevalling is er een verblijf van één dag voorzien, terwijl bij een klassieke bevalling de verblijfsduur tot 3 dagen bedraagt. Bij elk soort bevalling worden de toekomstige ouders op eenzelfde gepersonaliseerde en professionele manier begeleid.

Het team

Het team bestaat uit 5 gynaecologen en 5 kinderartsen. Een 30-tal vroedvrouwen en pediatrisch verpleegkundigen. Het team wordt bijgestaan door anesthesisten en arts-specialisten uit andere medische disciplines. Ook medewerkers van de dienst Patiëntenbegeleiding, psychologen, diëtisten, etc. zijn vaste waarden op Materniteit.

De kamers

De afdeling bestaat uit 4 meerpersoonskamers en 10 éénpersoonskamers (waarvan 2 luxekamers). Elke kamer heeft een moderne inrichting en voorziet in het grootste comfort. Zo beschikt elke kamer over een borstvoedingszetel, een kitchenette, een badkamer met douche en een televisietoestel. Het klassieke bedlinnen voor de moeder werd op alle kamers vervangen door een donsdeken, wat bijdraagt aan het huiselijk karakter van de afdeling.

Luxekamer

Wanneer gekozen wordt voor een luxekamer dan komen daar nog een aantal comfortelementen bij zoals: een extra kitchenette met koffiezetapparaat en benodigdheden, een luxeontbijt, een champagne geschenkdoos, een ruimere badkamer (met haardroger en een assortiment toiletproducten), een gratis krant en een zetelbed voor de inslapende partner.

Voor de luxekamer dient echter wel een hoger supplement per nacht betaald te worden. Voor meer informatie over het financiële plaatje kan u terecht op de pagina kamerkeuze en/of kostenraming ingrepen.

Auteur: Hoofdvroedvrouw Materniteit, Verloskwartier en Neonatologie

Laatste wijziging: 23.06.2022