Vlaanderenis werk

Materniteit

Contactgegevens

09 310 18 14 (Eeklo)
Contacteer via e-mail


Bezoekuren:
van 14.00 tot 16.00 uur
van 18.00 tot 20.00 uur

Materniteit

Prenatale begeleiding

Een zwangerschap van 9 maanden gaat vaak gepaard met heel wat vragen en onzekerheden. Om toekomstige ouders zo goed mogelijk voor te bereiden op de nakende geboorte van hun kind organiseert dienst Materniteit samen met Kind en Gezin en andere partners (mutualiteiten, Huis van het Kind, zelfstandige vroudvrouwen, etc.) 3 maal per jaar een kraambeurs.

Daarnaast biedt dienst Materniteit ook de mogelijkheid tot het volgen van prenatale oefenlessen of een individuele consultatie bij de vroedvrouw. U kan zich hiervoor inschrijven door telefonisch contact op te nemen met dienst Materniteit of door een mailtje te sturen. Iedere eerste dinsdag van de maand kan een borstvoedingssessie gevolgd worden, alsook bekkenbodemsessies bij de kinesiste.

Meer informatie over deze initiatieven vindt u terug in de brochures: prenatale lessen - samen zwanger en prenatale consultatie door de vroedvrouw – infosessie borstvoeding.

Om de continuiteit in zorg te garanderen raden wij aan om reeds tijdens de zwangerschap een vroedvrouw te contacteren die thuis de verdere postnatale opvolging zal doen.

Auteur: Hoofdvroedvrouw Materniteit, Verloskwartier en Neonatologie

Laatste wijziging: 26.09.2019