Vlaanderenis werk

Logo en huisstijl

Onze naam: 'open' in klank, geest en aanpak

De naam 'Alma' werd zorgvuldig gekozen. 'Alma' komt uit het Latijn en staat o.a. voor gezond, voedend, goed, versterkend, zegenend, mild, verkwikkend en weldadig. Net als de 'open' klank van het woord Alma, staan wij open voor iedereen die medische zorg nodig heeft. Voor allen die op ons een beroep doen, willen wij een warme en open omgeving zijn met wederzijds respect en vertrouwen als sleutelbegrippen.

Onze slagzin: 'Zorg met een hart'

In AZ Alma staat de mens centraal. Enerzijds investeren we bij AZ Alma in moderne infrastructuur en hoogstaande technologie om onze patiënten maximaal te helpen en te ondersteunen. Anderzijds zijn we er ons van bewust dat 'zorgen voor' zoveel meer is dan het uitvoeren van puur medisch-technische handelingen. Het gaat ook over begrip, tijd maken voor een babbel en een warme, menselijke aanpak. In onze slagzin willen we deze benadering centraal stellen. 'Zorg' bij AZ Alma is 'Zorg met een hart'.

Ons logo: een 'open' hart

De 'm' uit AZ Alma werd omgetoverd tot een 'open' hart zonder aan leesbaarheid in te boeten. In onze naam en slagzin, maar ook als geïsoleerd symbool, dragen wij voortaan ons 'hart' uit.

Onze huisstijl: levendig rood en warm grijs

Om onze menselijke, warme en open identiteit te benadrukken, kozen we voor ons nieuwe huisstijl een zacht kleurenpallet van levendig rood en warm grijs. Kleuren die enerzijds vitaliteit en anderzijds ingetogenheid symboliseren. Op die manier sluiten ze aan bij de dagdagelijkse realiteit in de ziekenhuiswereld.

Auteur: dienst PR en communicatie

Laatste wijziging: 20.02.2020