afspraakarrow-backarrow-downarrowarts-thumbbg-pathcheckclipboardclockcloseeekloesfeufacebookgluegoogle-plushamburgerinfoInstagramlinkedinphoneplay-storesearchselectsijseletwittervlaanderenVlaanderenis werkyoutube

Huisartsenwachtpost

AZ Alma bouwt momenteel een huisartsenwachtpost bovenop de spoedgevallendienst in het nieuwe ziekenhuis aan de Ringlaan. In deze wachtpost zullen huisartsen uit de twee Meetjeslandse huisartsenkringen Omehak en Wemehak in weekends en op feestdagen consultaties houden.

De wachtpost wordt ook de vertrekbasis van een rijdende wacht. Vermoedelijke openingsdatum: begin 2019. Met de komst van deze huisartsenwachtpost schrijven AZ Alma en de huisartsenkringen uit de Meetjeslandse regio geschiedenis. Net als de meer dan 70 huisartsenwachtposten verspreid in België, anticipeert men op het geplande overheidsbeleid waarbij ten laatste over 4 jaar het ganse land moet gedekt zijn met huisartsenwachtposten. Vandaar dat Omehak en Wemehak de handen in elkaar slaan en samen met AZ Alma al 2 jaar in stilte werken aan dit uniek project.

Het was wachten tot AZ Alma de nieuwbouw aan de Ringlaan in Eeklo betrok, vooraleer de plannen echt concreet werden. Intussen werd de vzw Huisartsenwachtpost Meetjesland (HAWP ML) opgericht, met dokter Karel De Crem uit Aalter als voorzitter en dokter Eddy Deveneyns uit Watervliet als dagelijks bestuurder. De start van de huisartsenwachtpost houdt in dat de huidige plaatselijke huisartsenwachtdiensten in het weekend (vanaf vrijdagavond tot en met maandagmorgen) en op feestdagen opgaan in deze ene, unieke huisartsenwachtpost in AZ Alma. Het betreft een gebied van ong. 200.000 inwoners en 180-tal huisartsen.

De inwoners van volgende gemeenten zullen een beroep kunnen doen op deze huisartsenwachtpost:

  • West-Meetjeslandse Huisartsenkring: Aalter - Adegem - Beernem - Bellem - Knesselare - Lotenhulle - Maldegem - Middelburg - Oedelem - Poeke - Sint-Joris en Ursel.
  • Oost-Meetjeslandse Huisartsenkring: Assenede - Bassevelde - Boekhoute - Eeklo - Ertvelde - Evergem - Kaprijke - Langerbrugge Eiland - Lembeke - Lovendegem - Oosteeklo - Oostwinkel - Ronsele - Sint-Jan-in -Eremo - Sint-Kruis-Winkel - Sint-Laureins - Sint-Margiete - Sleidinge - Terdonk - Vinderhoute - Waarschoot - Wachtebeke - Waterland-Oudeman - Watervliet - Zelzate en Zomergem.

Auteur: dienst PR & communicatie

Laatste wijziging: 1.10.2018