Vlaanderenis werk

Oncologie

Contactgegevens

Zie gegevens per luikje

Oncologie

Het woord kanker is vandaag de dag niet meer uit onze samenleving weg te denken. Wanneer het echter jezelf treft, word je als mens geconfronteerd met heel veel onzekerheden en vragen. In AZ Alma willen wij met het Oncologisch Support Team zorg op maat aanbieden, afgestemd op de noden en wensen van zowel u als patiënt als uw familie. Want kanker treft niet alleen de patiënt, maar ook elkeen die dichtbij hem staat.

Wij zijn een multidisciplinair team waarin de behandelend artsen, de verpleegkundig oncocoach, de borstverpleegkundige, psychologen, pastoraal werkers, sociaal werkers, palliatief medewerkers en oncodiëtisten zetelen. Elk van ons wil u begeleiden vanuit zijn expertise en zoveel mogelijk tegemoet komen aan uw vragen of onzekerheden. We willen er voor u zijn doorheen uw behandeling.

De begeleiding die wij u willen bieden bestaat uit een combinatie van het geven van zowel praktische informatie als een luisterend oor aanbieden.

Ons Oncologisch Centrum is erkend in het zorgprogramma oncologie van de overheid. Dat wil zeggen dat alle beslissingen, onderzoeken, behandelingen en nazorg van de kankerpatiënten ‘up to date’ zijn en volledig volgens het boekje verlopen.

Elke patiënt wordt veelvuldig besproken door een team van eigen specialisten en van adviserende consulenten van universitaire ziekenhuizen (Multidisciplinair Oncologisch Consult). Op die manier krijgt de patiënt de beste geneeskunde.

Dit alles kunnen we natuurlijk niet alleen. Daarom werken we vlot samen met uw huisarts, de thuiszorg en alle thuiszorgdiensten zodat de zorg ook buiten de muren van het ziekenhuis kan gewaarborgd worden.

Meer info

Laatste wijziging: 18.05.2022