Vlaanderenis werk

Psychologen

Contactgegevens

Telefonisch bereikbaar van 09.00 tot 16.00 uur
Indien u vragen heeft, gelieve onze psychologen rechtstreeks te contacteren.

Psychologen

Binnen het AZ Alma kan beroep worden gedaan op klinisch psychologen en/of neuropsychologen. Onze psychologen werken rond problemen gerelateerd aan een behandeling in het ziekenhuis. Dit gebeurt steeds op interne doorverwijzing van de behandelende arts.

Waar kunnen we helpen?

In geval van persoonlijke en/of familiale problemen kan u de hulp van een psycholoog inroepen. Heeft u het moeilijk na een acute/chronische ziekte, medisch handelen, of ongeval? Of kampt u met negatieve emoties (depressie, angstgevoelens, stress, etc.) of zijn er andere klachten die een negatieve invloed uitoefenen op uw dagelijkse levenskwaliteit?

Wij kunnen helpen in de begeleiding hiervan of kunnen samen met u zoeken naar een alternatieve behandeling/doorverwijzing. Wilt u stoppen met roken? Wij bieden individuele rookstopbegeleiding aan. Heeft u last van geheugen of aandachtsproblemen? Wij kunnen een kort of uitgebreid neuropsychologisch onderzoek uitvoeren om een duidelijk beeld te krijgen van de klachten. Ook doen wij dementieonderzoek. Wij zullen steeds proberen om samen met u tot een oplossing te komen.

Wat bieden we aan?

In een eerste gesprek maken we kennis en bespreken we uw hulpvraag. Op basis hiervan formuleren we mogelijkheden voor een behandeling die aansluit bij uw vragen. De psychologen streven naar een kortdurende en oplossingsgerichte begeleiding. Als meer gespecialiseerde of langdurige zorg aangewezen blijkt, zoeken we samen naar een gepaste doorverwijzing.

Hoe kan je ons bereiken?

Aanmelding kan uitsluitend gebeuren via een verwijzing van een interne behandelende arts, hetzij ambulant hetzij gehospitaliseerd. Voor een psychologisch consult kan een financiële bijdrage gevraagd worden. De psycholoog of behandelende arts kan hier meer informatie over geven. Daarnaast kunt u ook onze tarievenlijst raadplegen.

Tarievenlijst - dienst Klinische psychologie

Helaas komt het ook regelmatig voor dat een patiënt zonder te verwittigen wegblijft op een afspraak. Hierdoor kunnen we deze tijd niet inzetten voor een andere patiënt. Gelieve daarom steeds ten laatste 24u op voorhand te laten weten wanneer u een afspraak wil annuleren. Zo niet, kan een wegblijftarief worden aangerekend.

Hoe ziet ons team eruit?

Mevr. Karen Vanhee - Klinisch psycholoog / Tabakoloog
Tel: 09 310 10 73 | E-mail: karen.vanhee@azalma.be

Mevr. Sharon De Gruytere - Klinisch psycholoog ambulante consultaties pediatrie
Tel: 09 310 10 73 | E-mail: sharon.degruytere@azalma.be

Mevr. Anneleen Steyaert - Klinisch psycholoog
Tel: 09 310 05 93 | E-mail: anneleen.steyaert@azalma.be

Mevr. Stefanie Desmet - Klinisch psycholoog / Neuropsycholoog
Tel: 09 310 10 77 | E-mail: stefanie.desmet@azalma.be

Mevr. Ann Boone - Klinisch psycholoog / Neuropsycholoog
Tel: 09 310 10 74 | E-mail: ann.boone@azalma.be

Mevr. Leonie De Waele - Klinisch psycholoog
Tel: 09 310 13 55 | E-mail: leonie.dewaele@azalma.be

Mevr. Phebe Raman - Klinisch psycholoog
Tel: 09 310 10 73 | E-mail: phebe.raman@azalma.be

Laatste wijziging: 11.05.2023