Vlaanderenis werk

Oncologie

Contactgegevens

Zie gegevens per luikje

Oncologie

De dienst Nucleaire geneeskunde staat garant voor een kwalitatieve beeldvorming met state-of-the-artapparatuur waarbij de begeleiding van de patiënt centraal staat.

Op de dienst Nucleaire geneeskunde wordt functioneel beeldvormend onderzoek verricht, waarbij een kleine hoeveelheid van een radioactieve stof wordt toegediend om een bepaalde aandoening te onderzoeken.

Na een persoonlijke ontvangst wordt het onderzoek gestart. Tijdens het onderzoek kan u rekenen op een patiëntgerichte begeleiding door een enthousiast team van medisch technologen - elk met bijkomende ervaring in het laboratorium en/of de verpleegkunde.

Onze fysicus bewaakt, zowel voor ambulante als gehospitaliseerde patiënten, de laagste effectieve stralingsdosis. Onze nuclearisten staan garant voor een adequate afhandeling van het beeldmateriaal en een optimale verslaggeving. Onze samenwerking met dienst Medische beeldvorming is hierbij een meerwaarde.

U kan ons terugvinden in AZ Alma in blok D, verdieping 0, wachtzaal 3. Voor het gespecialiseerde PET onderzoek werken we samen met het PET/CT centrum Marie Curie op de site van het AZ Sint-Lucas Gent.

Raadpleeg onze documenten (aanvraagformulieren, folders en brochures).

Laatste wijziging: 4.08.2021