Vlaanderenis werk

Geriatrie

Contactgegevens

Telefonisch:
Geriatrie 41
Geriatrie 42 (09 310 18 42)
Geriatrie 43 (09 310 18 43)
Geriatrie 44 (09 310 18 44)
Dagziekenhuis (09 310 19 40)

Geriatrie

Geriatrie: erkend zorgprogramma

AZ Alma heeft een erkend zorgprogramma voor de geriatrische patiënt, ontworpen vanuit een specifieke visie en missie (zie Publicaties en folders - handboek).

Onderdelen

Het zorgprogramma richt zich naar de kwetsbare 75-plusser met verschillende aandoeningen en bestaat uit vijf onderdelen:

  • de afdelingen geriatrie,
  • de geriatrische consultatie,
  • de daghospitalisatie,
  • de interne en
  • de externe liaison.

Team

We beschikken over een team van gespecialiseerde medewerkers onder de leiding van geriater en medisch diensthoofd dr. Hilde Baeyens. Een geriater is een arts-specialist erkend in de ouderenzorg en kijkt, in tegenstelling tot een orgaanspecialist, naar het geheel van het lichamelijk, psychisch en sociaal functioneren van de persoon. Indien medisch noodzakelijk, worden orgaanspecialisten gevraagd voor een overleg of chirurgische ingreep.

Ons multidisciplinair team bestaat uit de geriater, verpleegkundige, psycholoog, ergotherapeut, kinesitherapeut, logopedist, diëtist en de sociaal assistent. Logistieke medewerkers ondersteunen de restaurantwerking en vrijwilligers versterken het team.

Overleg

Onderzoek, tests, therapie en revalidatie worden gepland met respect voor de integriteit en de beslissingsbekwaamheid van de patiënt. Ons uitgebreid en gespecialiseerde team zoekt naar een aangepaste behandeling met het oog op het behoud of verbetering in de zelfstandigheid en het welbevinden van de patiënt.
Ook de mantelzorger wordt betrokken bij beslissingen en we streven naar een optimale opvolging na de hospitalisatie door middel van samenwerking met thuiszorgdiensten.

Laatste wijziging: 16.01.2023