Vlaanderenis werk

Geriatrie

Contactgegevens

Telefonisch:
Geriatrie 41
Geriatrie 42 (09 310 18 42)
Geriatrie 43 (09 310 18 43)
Geriatrie 44 (09 310 18 44)
Dagziekenhuis (09 310 19 40)

Geriatrie

Accenten in de zorg

Persoonlijke zorg

We moedigen patiënten aan om wat zij zelf kunnen ook zelf te doen. Zo bevorderen we de zelfredzaamheid. Indien nodig zal de verpleegkundige helpen bij het toilet of bij het douchen.

We stimuleren om uit bed te stappen en te bewegen. Dit voorkomt spierafbraak en spierzwakte maar ook het ontstaan van doorligwonden (zie folder Decubitus voorkomen), tromboflebitis (zie folder Voorkomen van veneuze trombose), obstipatie (zie folder Obstipatie en overloopdiarree), acute verwardheid, ondervoeding en voorkomt sociale isolatie. Daarom vragen we om overdag niet in bed te blijven - met uitzondering van de middagrust -, om naar het restaurant te gaan en deel te nemen aan de therapie.
We vragen ook om persoonlijke hulpmiddelen mee te brengen; bril, hoorapparaat en ook loopkader of rollator, bij voorkeur duidelijk gemarkeerd.

Sommige hulpmiddelen (bv tempurkussen, gelkussen, rollator) bieden we aan tijdens het verblijf in het ziekenhuis. Indien een patiënt bepaalde hulpmiddelen zou willen aanschaffen, spreek dan gerust een therapeut of sociale assistent aan. Bijvoorbeeld: veilige schoenen vormen de beste valpreventie (zie folder en brochure Sta stevig in uw schoenen / Valpreventie).

Week van de valpreventie

Laatste wijziging: 1.12.2020