afspraakarrow-backarrow-downarrowarts-thumbbg-pathcheckclipboardclockcloseeekloesfeufacebookgluegoogle-plushamburgerinfoInstagramlinkedinphoneplay-storesearchselectsijseletwittervlaanderenVlaanderenis werkyoutube

Materniteit

Voor inlichtingen of een afspraak

09 310 18 14 (Eeklo)
Contacteer via e-mail

Bezoekuren:
van 14.00 tot 20.00 uur

Materniteit

Op de materniteit kan gekozen worden voor ambulant, poliklinisch of klassiek bevallen. Bij een ambulante bevalling vertrekken de ouders, meteen na de bevalling naar huis. Bij het poliklinisch bevallen, is er een verblijf van één dag voorzien, terwijl bij het klassieke bevallen de verblijfsduur tot 4 dagen bedraagt. Bij elke soort bevalling worden de toekomstige ouders op eenzelfde gepersonaliseerde en professionele manier begeleid.

Moedervriendelijk beleid

Tijdens arbeid en bevalling hanteren wij een moedervriendelijk beleid waarbij de begeleiding van het koppel centraal staat, met respect voor het natuurlijk verloop ervan.

Onze visie 'Zorg met een hart' omvat verantwoorde zorg, informatieverstrekking, respect en vertrouwen. Dit kan vertaald worden binnen het moedervriendelijk beleid naar:

  • de zwangere vrouw in arbeid wordt gestimuleerd om in beweging te blijven tijdens de arbeid, dit om het geboorteproces te bevorderen
  • de zwangere vrouw heeft de vrije keuze om zelf te bepalen wie haar psychologisch en fysisch begeleid tijdens arbeid en bevalling. Dit wordt tijdens de zwangerschap besproken met de gynaecoloog. Deze rol kan zowel opgenomen worden door de partner en/of vertrouwenspersoon
  • een lichte maaltijd en drinken zijn toegelaten tijdens het arbeidsproces tenzij er een medische tegenindicatie bestaat.
  • vrouwen worden tijdens de arbeid zoveel mogelijk aangemoedigd om natuurlijke middelen aan te wenden om hun pijn te verlichten en een maximale relaxatie te bekomen. Dit door gebruik te maken van het relaxatiebad, zitbal, bevallingseiland, massage, gedempt licht, sterrenhemel, zachte muziek, … persoonlijke voorkeur van de patiënt wordt gerespecteerd.
  • het gebruik van invasieve technieken zoals het kunstmatig breken van de vliezen, induceren van de arbeid, …. worden zoveel mogelijk vermeden, tenzij hiervoor een medische reden toe is.

Het team

Het team bestaat uit 5 gynaecologen en een 30-tal pediatrisch verpleegkundigen, vroedvrouwen en kinderverzorgsters. Het team wordt bijgestaan door de pediaters en de dienst anesthesie. Ook de sociale dienst, de kinesitherapeut, de psychologen en de diëtiste zijn vaste waarden op de dienst.

De kamers

De afdeling bestaat uit 5 meerpersoonskamers en 10 éénpersoonskamers, waarvan 2 luxekamers. Iedere kamer beschikt over een relaxzetel, een koelkast, een douche en een flatscreen tv.

Elke kamer heeft een moderne inrichting en voorziet in het grootste comfort. Zachtgele, mokka- en chocoladetinten overheersen het kleurenpallet. De babybox kreeg een vitaal feloranje kleurtje. Het klassieke bedlinnen werd op alle kamers vervangen door een donsdeken voor de moeder, waardoor het huiselijk karakter van de afdeling nog versterkt wordt.

Luxekamer

Wanneer gekozen wordt voor de luxekamer dan komen daar nog een aantal comfortelementen bovenop zoals: multimedia pc met flatscreen tv, een kitchenette met koffiezetapparaat, een assortiment toiletproducten, een gratis krant, een opklapbed voor de partner en een glazenset. Voor de luxekamer dient echter wel een hoger supplement per nacht betaald te worden (zie rubriek: kamerkeuze).

Laatste wijziging: 14.12.2018