Vlaanderenis werk

Oncologie

Contactgegevens

Zie gegevens per luikje

Oncologie

In onze satelliet-borstkliniek werken de verschillende artsen en medewerkers intens samen zodat de diagnose en de behandeling van een borstprobleem in de meest gunstige omstandigheden kunnen verlopen, zowel voor u als uw gezin. Zowel de diagnosestelling als de behandeling zijn in handen van een ervaren multidisciplinair team dat naast de medische aspecten ruime aandacht biedt aan de sociale en psychologische aspecten van de ziekte.

Door de intense samenwerking van de gynaecoloog, oncoloog, radioloog, patholoog, plastisch chirurg en de nucleair geneeskundige wordt de tijdspanne tussen de eerste aanmelding, de diagnose en de behandeling verkort. Het bange afwachten voor u en uw familie wordt zo tot een minimum beperkt.

De borstverpleegkundige zorgt samen met de verpleegkundigen van de zorgeenheid en de psychologe voor u en uw gezin. Voor de patiënt kan het tijdens de zware momenten van een behandeling belangrijk zijn om, los van de arts of specialist, op een extra vertrouwenspersoon te rekenen. Voor meer informatie kunt u terecht op de pagina van de borstverpleegkundige.

Borstkankerpatiënten kampen vaak met heel veel vragen en voelen zich erg onzeker. In de (satelliet)borstkliniek wordt u geholpen bij tal van praktische problemen. Zo krijgt u uitleg over borstprothesen, pruiken, kledij, etc.

De sociale dienst helpt u niet alleen met het administratieve en financiële aspect maar ook met de praktische beslommeringen zoals ziekenfondsvergoedingen, thuishulp, enz.

Brochure - Borstkliniek

Meer info over onze erkenning vindt u hier.

Laatste wijziging: 21.03.2023