Vlaanderenis werk

Borstkliniek

Contactgegevens

09 310 07 72 (Eeklo)
Contacteer via e-mail

Borstkliniek

In onze (satelliet)borstkliniek werken de verschillende artsen en medewerkers intens samen zodat de diagnose en de behandeling van een borstprobleem in de meest gunstige omstandigheden kunnen verlopen, zowel voor u als uw gezin. Zowel de diagnosestelling als de behandeling zijn in handen van een ervaren multidisciplinair team dat naast de medische aspecten ruime aandacht biedt aan de sociale en psychologische aspecten van de ziekte.

Door de intense samenwerking van de chirurg, gynaecoloog, oncoloog, radioloog, patholoog-anatoom, plastisch en reconstructief chirurg en de nucleair geneeskundige wordt de tijdspanne tussen de eerste aanmelding, de diagnose en de behandeling verkort. Het bange afwachten voor u en uw familie wordt zo tot een minimum beperkt.

De borstverpleegkundige zorgt samen met de verpleegkundigen van de zorgeenheid en de psychologe voor u en uw gezin. Voor de patiënt kan het tijdens de zware momenten van een behandeling belangrijk zijn om, los van de arts of specialist, op een extra vertrouwenspersoon te rekenen. Voor meer informatie kunt u terecht op de pagina van de borstverpleegkundige.

Borstkankerpatiënten kampen vaak met heel veel vragen en voelen zich erg onzeker. In de (satelliet)borstkliniek wordt u geholpen bij tal van praktische problemen. Zo krijgt u uitleg over borstprothesen, pruiken, kledij, etc. Indien nodig komt een kinesist, gespecialiseerd in manuele lymfedrainage, na de operatie langs om de kans op een dikke arm te verkleinen.

De sociale dienst helpt u niet alleen met het administratieve en financiële aspect maar ook met de praktische beslommeringen zoals ziekenfondsvergoedingen, thuishulp, enz.

Indien u advies wenst over uw kledijkeuze, kapsel of lichaamsverzorging kunt u terecht bij de klinisch schoonheidsconsulente, mevr. Tania Van de Keere. Gelieve hiervoor een afspraak te maken op het nummer 09 310 18 24.

Indien u vragen heeft rond de werking van de (satelliet)borstkliniek, kunt u zich steeds wenden tot het rechtstreeks nummer van de (satelliet)borstkliniek: 09 310 07 72. Voor meer informatie kunt u ook terecht op de website van Borstkanker Vlaanderen. Alle informatie over onze borstkliniek kunt u raadplegen in onze informatiebrochure.


Laatste wijziging: 9.07.2019

Coördinator Borstkliniek