Vlaanderenis werk

Borstkliniek

Voor inlichtingen of een afspraak

09 310 07 72 (Eeklo)
Contacteer via e-mail

Borstkliniek

In onze (satelliet)borstkliniek werken de verschillende artsen en medewerkers intens samen zodat de diagnose van een borstprobleem en de behandeling ervan snel en in de, voor u en uw gezin, meest gunstige omstandigheden kunnen verlopen. Zowel de diagnosestelling als de behandeling zijn in handen van een ervaren multidisciplinair team dat naast de medische aspecten ruime aandacht biedt aan de sociale en psychologische aspecten van de ziekte.

Door de intense samenwerking van de chirurg, gynaecoloog, oncoloog, radioloog, patholoog-anatoom, plastisch en reconstructief chirurg en de nucleair geneeskundige wordt de tijdspanne tussen uw eerste aanmelding en de diagnose en behandeling verkort. Het bange afwachten voor u en uw familie wordt zo tot een minimum beperkt.

De borstverpleegkundige zorgt samen met de verpleegkundigen van de verpleegeenheid en de psychologe voor u en uw gezin. Het is bijzonder belangrijk gebleken voor borstkankerpatiënten om naast hun behandelende specialist en huisarts één of meer personen te kennen die vertrouwd zijn met hun verhaal en die een houvast kunnen zijn voor de vele moeilijke momenten tijdens de behandeling. Voor meer informatie kunt u terecht op de pagina van de borstverpleegkundige.

Borstkankerpatiënten kampen vaak met heel veel vragen en voelen zich erg onzeker. In de (satelliet)borstkliniek wordt u geholpen bij tal van praktische problemen. Zo krijgt u uitleg over borstprothesen, pruiken, kledij, etc. Indien nodig komt een kinesist, gespecialiseerd in manuele lymfedrainage, na de operatie langs om de kans op een dikke arm te verkleinen.

De sociale dienst helpt u niet alleen met het administratieve en financiële aspect maar ook met de praktische beslommeringen zoals ziekenfonds-vergoedingen, thuishulp, enz.

Indien u advies wenst over uw kledijkeuze, kapsel, lichaamsverzorging kunt u terecht bij de klinisch schoonheidsconsulente, mevr. Tania Van de Keere. Gelieve hiervoor een afspraak te maken op het nummer 09 310 18 24.

Indien u vragen heeft rond de werking van de (satelliet)borstkliniek, kunt u zich steeds wenden tot het rechtstreeks nummer van de (satelliet)borstkliniek: 09 310 07 72. Voor meer informatie kunt u ook terecht op de website van Borstkanker Vlaanderen. Alle informatie over onze borstkliniek kunt u raadplegen in onze informatiebrochure.


Laatste wijziging: 21.08.2018

Coördinator Borstkliniek