Vlaanderenis werk

Expertisecentrum MS/ALS

Contactgegevens

09 310 07 79 (Eeklo)
Contacteer via e-mail


Bezoekuren:
Bereikbaar op woensdag en vrijdag (van 09.00 tot 16.30u)

Expertisecentrum MS/ALS

MS/ALS-patiënten kunnen tijdelijk opgenomen worden in AZ Alma op de dienst SP neurologie waar er 10 erkende bedden zijn voor deze patiënten. Het betreft patiënten die nood hebben aan specifieke medische, paramedische en verpleegkundige begeleiding in combinatie met revalidatie.

MS/ALS-patiënten kunnen ook tijdelijk opgenomen worden om hun ziekteverloop te stabiliseren of als ondersteuning voor de mantelzorger in de thuissituatie. Een opname in AZ Alma kan voor alle MS/ALS-patiënten, ongeacht inclusie.

Als expertiseziekenhuis verleent AZ Alma multidisciplinaire verzorging en toezicht. Het personeel wordt ondersteund en krijgt een aangepaste opleiding omtrent de zorgaspecten van een MS/ALS-patiënt. Dit wordt eveneens aangeboden aan het personeel van de samenwerkende woonzorgcentra.

Het multidisciplinair team op de zorgeenheid SP-neurologie is als volgt samengesteld: neurologen, verpleegkundigen, kinesitherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten, diëtisten, maatschappelijk werkers en psychologen.

Het multidisciplinair team heeft als doel de patiënt zo vlot mogelijk te begeleiden. Wekelijks is er een multidisciplinair overleg waar de volledige behandeling van de patiënt van kortbij gevolgd wordt. De behandeling kan indien nodig te allen tijde worden aangepast. De teamleden krijgen op die manier een totaalbeeld van de patiënt en zijn verblijfstraject.

Folder - Expertisecentrum voor MS/ALS
Folder - MS referentieteam

Laatste wijziging: 4.01.2023

Netwerkcoördinator Expertisecentrum MS/ALS