Vlaanderenis werk

Narcodontie

Contactgegevens

09 310 06 66 (Eeklo)
Contacteer via e-mail


Opgelet:
Raadpleging enkel mogelijk na doorverwijzing.
Telefonisch bereikbaar: 08.30 - 17.00 uur (ma-vr)

Narcodontie

Welkom bij de dienst Tandheelkunde

Wat doen wij?

Soms word je als tandarts geconfronteerd met kinderen waarbij de nodige zorgen onmogelijk kwaliteitsvol in de tandartsenstoel kunnen gebeuren. Indien de aantasting van het (melk)gebit te uitgebreid is en de medewerking van het kind te beperkt om de technische prestatie correct uit te voeren, dan biedt een volledige verzorging onder algemene narcose in bepaalde gevallen een uitkomst. Het kan dan een oplossing zijn, en dit zowel voor het kind als de tandarts, om alle behandelingen tijdens een korte narcose uit te voeren. Men kan zo traumatische behandelingen voorkomen en verder een aangename behandelsfeer in het tandartsenkabinet behouden. Daarna kan men een nieuwe start nemen om de verdere behandelingen in de toekomst in de stoel uit te voeren.

Ons team narcodontisten staat in voor de behandeling onder algemene narcose van patiënten tot en met de leeftijd van 14 jaar en patiënten met een mentale beperking. Na doorverwijzing door de huistandarts worden de patiënten eerst gezien op pre-operatieve consultatie om de noodzakelijke behandeling zorgvuldig te kunnen bespreken/plannen. Tijdens deze eerste consultatie wordt dan ook een behandeldatum afgesproken.

Waar kunt ons vinden?

Op vrijdag kunt u bij ons terecht in AZ Alma (Eeklo) in blok E, verdieping 0, wachtzaal 4. Gelieve u voor elke raadpleging eerst aan te melden bij de dienst Inschrijvingen.

Op de detailpagina van elke tandarts kunt u het consultatierooster raadplegen.

Laatste wijziging: 11.05.2021