Vlaanderenis werk

Nationale staking voor de zorg heeft ook impact op werking AZ Alma

24 januari 2023 / Nieuwsberichten

De nationale staking van de social-profitsectoren van dinsdag 31 januari 2023 heeft ook gevolgen voor de reguliere werking van AZ Alma.
Staking 31 januari

Ook in AZ Alma wordt de oproep om deel te nemen aan de nationale staking van de social-profitsectoren van dinsdag 31 januari 2023 in Brussel goed opgevolgd. Die grote stakingsbereidheid heeft wel een impact op de werking van het ziekenhuis die dag. Dat betekent dat de dienstverlening wordt afgeschaald, dat de dagziekenhuizen sluiten (m.u.v. Dag 11, waar de geplande behandelingen behouden blijven, en dagziekenhuis Pediatrie), dat de ingrepen op het OK worden beperkt en dat medewerkers zullen moeten worden opgevorderd om een basisbestaffing te kunnen voorzien en zodoende veilige dienstverlening te kunnen blijven garanderen.

De geplande en uitstelbare ingrepen van dinsdag 31 januari zullen worden verplaatst naar een latere datum. De patiënten worden hiervan verwittigd en er wordt snel een nieuwe datum ingepland. De consultaties in de polikliniek blijven dinsdag wel behouden zoals voorzien.

AZ Alma verontschuldigt zich voor eventuele ongemakken en hoopt op uw begrip.

Nieuwsoverzicht