Verantwoordelijke arts-oncoloog dokter Muriel Thienpont speelde al langer met het idee om de afdeling meer kleur te geven. Coördinator en uitvoerende kracht achter het project Vicky Duerloo (verpleegkundige Dag 11): “Het was fijn geweest om de muren in een verfrissend kleurtje te steken. Echter, in een gestructureerde ziekenhuisomgeving is dat geen optie. Zo groeide het idee om rond (laagdrempelige) beeldende kunst te werken.”
Ook Frankie Neerinck, facilitair groepmanager Infrastructuur en logistiek deelde meteen zijn enthousiasme: “Het concept deed me denken aan een getuigenis uit een Zweeds ziekenhuis. Patiënten kregen er niet alleen zorg, maar ook kunst op de kamer. Ieder mocht namelijk een werkje kiezen dat tijdens hun verblijf bleef hangen, om zo de healing environment optimaal te laten inwerken.”
En zo kwam het team al gauw bij Roos Lauwaert van de Kunstacademie terecht, die de werkopdracht lanceerde onder de leerlingen. “Ik heb bewust onze jongste talentjes bevraagd, hoe zij beeldende kunst zien in de specifieke context van een ziekenhuisafdeling. De resultaten zijn verbluffend. De kleine werkjes op de kamers komen uit de hand van onze zes- en zevenjarigen, onder leiding van Christa De Mulder. De grotere werken in de gang zijn het creatieve resultaat van onze acht- en negenjarigen, begeleid door Catalina Blaton.”
De bedoeling is om de kleinere werken per drie – vier maand te wisselen, de grotere na een halfjaar tot een jaar, dankzij de uitvoerende skills van onze technische dienst.

Het project wordt zeer warm onthaald door onze interne Kunstcommissie, vertegenwoordigd door Joke De Keyser, verantwoordelijk voor alle werken die in en rond het ziekenhuis te bewonderen zijn.