Vlaanderenis werk

Meer dan 40.000 euro steun voor schoonheidszorgen voor onze oncologische patiënten

28 mei 2018 / Nieuwsberichten

Beauty Grants Az Alma

Sinds 2007 is er een samenwerking tussen AZ Alma en de Stichting tegen Kanker voor het programma "Beauty". Sinds januari 2018 is er een hervorming van het schoonheidsproject naar "Beauty Grants". Met deze Beauty Grants wil de Stichting tegen Kanker, gedurende een periode van 5 jaar, initiatieven die inzetten op schoonheidszorgen ondersteunen.

Op 17 april reikte Stichting tegen Kanker haar eerste Beauty Grants uit. In totaal 50 projecten uit heel België die het welzijn en de levenskwaliteit van patiënten en naasten rechtstreeks verbeteren ontvingen er samen 2 227 584 euro. Deze projecten werden geselecteerd door een onafhankelijke jury. De hoofdcriteria voor selectie zijn impact op zoveel mogelijk mensen met kanker, een hoge kwaliteit en de mogelijkheid tot een structurele inbedding in het aanbod van het ziekenhuis.

AZ Alma diende het project "Beauty Time" in en ontvangt een financiële ondersteuning van 40 105 euro gespreid over 5 jaar.

Dankzij dit project kunnen we elke oncologische patiënt 6 gratis verzorgingen aanbieden tijdens de behandeling tegen kanker in AZ Alma. Hierbij kan een keuze gemaakt worden voor gelaatsverzorging, handmassage of voet- en onderbeen massage. We zijn ervan overtuigd dat de schoonheidszorgen een meerwaarde bieden binnen de zorg voor de oncologische patiënt. Het doel is om de lichamelijke gevolgen van de behandeling te ondersteunen, het zelfbeeld van de patiënten verbeteren, de ziekte en behandeling draaglijker te maken en vooral is het ook een moment waarop patiënten tot rust komen. Het is vaak ook een moment waarop patiënten bepaalde problemen uiten en zo kan onze onco-verpleegkundige de hulp van de arts, de psychologe, oncocoach, sociale dienst, ... vragen indien de patiënt dit wenst.

De afspraken voor verzorgingen kunnen gemaakt worden op zorgeenheid 24 en vinden plaats afwisselend op dinsdag en donderdag namiddag. Patiënten kunnen naar het verzorgingslokaal komen, maar ook aan bed op de afdeling is mogelijk. De producten die gebruikt worden zijn van de firma Laroche-Posay die we gratis ter beschikking krijgen van de firma.

Foto: Tania Van de Keere, oncoverpleegkundige en verantwoordelijke voor de schoonheidszorgen, en Hilde De Reu, hoofdverpleegkundige ZE 24.

Nieuwsoverzicht