Vlaanderenis werk

Kindertekeningen toveren glimlach op de lippen van onze patiënten

27 maart 2020 / COVID-19

Het complete bezoekverbod is lastig voor onze patiënten. Gelukkig telt onze streek een heleboel kinderen met een warm hart die hun noodgedwongen schoolvrije tijd gebruiken om eens een tekening, een papieren bloem of een ander knutselwerkje te maken.

Een hart onder de riem 1

Het complete bezoekverbod is lastig voor onze patiënten. Vooral op de afdeling Geriatrie valt dit zwaar: de gemeenschappelijke oefeningen met de kinesitherapeuten en ergotherapeuten in de oefenzaal werden vervangen door creatieve alternatieven op de kamer. Ook de maaltijden mogen niet meer in het restaurant op de afdeling genuttigd worden, maar op de kamer. Gelukkig telt onze streek een heleboel kinderen met een warm hart die hun noodgedwongen schoolvrije tijd gebruiken om eens een tekening, een papieren bloem of een ander knutselwerkje te maken. Zo ontvingen we van Evita (6), Fara (5) en Livia (3), drie zusjes uit Sint-Laureins, een pak tekeningen die we graag naar onze patiënten op Geriatrie, SP Loco en SP Neuro brengen.

Ook enkele Meetjeslandse scholen zijn reeds in actie gekomen en onze pastorale dienst doet dan ook een warme oproep naar kinderen die een tekening willen maken voor onze patiënten, die geen bezoek mogen ontvangen. Voor hen kan zo'n tekening hun dag kleuren. Maar ook voor de artsen en medewerkers betekent dit een hart onder de riem in drukke tijden. U mag uw tekeningen ofwel opsturen naar AZ Alma, Ringlaan 15 te Eeklo, ofwel inscannen en ons doormailen naar pastoraledienst@azalma.be. Alvast bedankt voor dat beetje kleur in sombere tijden!

Houd ondertussen de bekende richtlijnen om besmetting te voorkomen in het achterhoofd:

  • Was regelmatig je handen met water en zeep
  • Hoest of nies in een papieren zakdoekje of in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi ze weg in een afsluitbare vuilbak
  • Blijf thuis als je zelf ziek bent
  • Raak je gezicht zo weinig mogelijk aan
  • Vermijd handen geven
  • Vermijd nauw contact met mensen die ziek zijn

Blijf op de hoogte van de actuele en bijna dagelijks wisselende maatregelen: kijk op www.azalma.be of www.huisartsenwachtpostmeetjesland.be.

Nieuwsoverzicht