Vlaanderenis werk

Hopelijk blijft dit een unieke foto

19 april 2020 / COVID-19

Nevenstaande foto werd gisteren genomen door dokter Alex Demurie tijdens een onderhoudsvlucht vanuit Ursel. Op de foto zien we de achterzijde van het ziekenhuis met een duidelijk beeld van de prétriagecontainers, de zorgmeldpuntcontainers en de tenten van het Rode Kruis.

Luchtfoto AZ Alma - Dr. Alex Demurie

AZ Alma hoopt dat nevenstaande foto, die gisteren genomen werd door een van onze orthopedisten dokter Alex Demurie tijdens een onderhoudsvlucht vanuit Ursel, een uniek en nooit meer terugkerend beeld wordt. Op de foto zien we de achterzijde van het ziekenhuis met een duidelijk beeld van de prétriagecontainers, de zorgmeldpuntcontainers en de tenten van het Rode Kruis. Deze extra accommodatie ter hoogte van onze dienst Spoedgevallen en de Huisartsenwachtpost Meetjesland is er gekomen om de toevloed van patiënten met (een vermoeden van) COVID-19-besmetting op te vangen.

De voorbije weken zijn daar duizenden ongeruste en soms ook effectief besmette Meetjeslanders gepasseerd en op een correcte en doortastende manier geholpen. De voortreffelijke samenwerking tussen Huisartsenwachtpost Meetjesland en AZ Alma en de logistieke steun van de Meetjeslandse gemeenten zorgen voor een doortastende aanpak van het nieuwe coronavirus. Maar toch kijken we met zijn allen uit naar nieuwe, zomerse luchtfoto's zonder de COVID-)19-containers...

Nog even doorbijten en houd intussen onverminderd de bekende richtlijnen om besmetting te voorkomen in het achterhoofd:

  • Was regelmatig je handen met water en zeep
  • Hoest of nies in een papieren zakdoekje of in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi ze weg in een afsluitbare vuilbak
  • Blijf thuis als je zelf ziek bent
  • Raak je gezicht zo weinig mogelijk aan
  • Vermijd handen geven
  • Vermijd nauw contact met mensen die ziek zijn

Blijf op de hoogte van de actuele en bijna dagelijks wisselende maatregelen: kijk op www.azalma.be of www.huisartsenwachtpostmeetjesland.be.

Nieuwsoverzicht