Vlaanderenis werk

Hoezo geen bezoek? En parking staat vol!

28 maart 2020 / COVID-19

AZ Alma past nu al twee weken een strikt bezoekverbod voor onze patiënten toe. En toch staat de bezoekersparking vooraan het ziekenhuis elke dag bijna vol! Hoe kan dat nu?

Parking

AZ Alma past nu al twee weken een strikt bezoekverbod voor onze patiënten toe. Ook de niet-dringende consultaties en ingrepen werden uitgesteld. En toch staat de bezoekersparking vooraan het ziekenhuis elke dag bijna vol! Hoe kan dat nu? Dat betekent niet dat er bezoek wordt toegelaten of plots toch niet-urgente operaties of consultaties gebeuren. De verklaring van de overvolle bezoekersparking is eenvoudig: AZ Alma vroeg aan de artsen en medewerkers om in deze huidige crisistijd de personeelsparking achteraan op het terrein niet meer te gebruiken.

De reden daarvoor is eenvoudig: door de opstelling van de zorgmeldpunten aan het Huisartsenwachtpost Meetjesland, naast de dienst Spoedgevallen, kan het verkeer dat van de personeelsparking komt niet meer doorrijden tot aan de hoofduitgang op de rotonde aan de Ringlaan. De containers en tenten van het Rode Kruis staan immers op de weg tussen de Spoedgevallen en de rotonde.

Het verkeer, ook van de bezoekers aan het triagepunt, de Huisartsenwachtpost, de dienst Spoedgevallen en de zorgmeldpunten, wordt achteraan afgeleid via de Blakstraat. AZ Alma beseft dat dit nu al een zware verkeersoverlast voor onze buren in de Blakstraat is en heeft daarom gezorgd dat het eigen verkeer niet daarlangs moet.

Langs deze weg zouden we onze buren uit de Blakstraat willen bedanken voor de medewerking en voor de steun: er zijn weinig straten in het Meetjesland waar zoveel witte vlaggen hangen! Eventueel ongeruste buren van de nieuwe zorgmeldpunten in Ertvelde en Knesselare mogen op beide oren slapen. Beter een goede buur dan een verre vriend is in deze tijden zeker waar, op anderhalve meter uiteraard...

Houd ondertussen de bekende richtlijnen om besmetting te voorkomen in het achterhoofd:

  • Was regelmatig je handen met water en zeep
  • Hoest of nies in een papieren zakdoekje of in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi ze weg in een afsluitbare vuilbak
  • Blijf thuis als je zelf ziek bent
  • Raak je gezicht zo weinig mogelijk aan
  • Vermijd handen geven
  • Vermijd nauw contact met mensen die ziek zijn

Blijf op de hoogte van de actuele en bijna dagelijks wisselende maatregelen: kijk op www.azalma.be of www.huisartsenwachtpostmeetjesland.be.

Nieuwsoverzicht