Vlaanderenis werk

Het omgekeerde applaus voor zoveel steun

4 mei 2020 / COVID-19

Vorige donderdag konden alweer 200 artsen en medewerkers genieten van een vers klaargemaakte maaltijd ons bezorgd door Ondernemend Eeklo.

20200424 100451

Vorige donderdag konden alweer 200 artsen en medewerkers genieten van een vers klaargemaakte maaltijd ons bezorgd door Ondernemend Eeklo. Terwijl de lokale horeca zelf het water aan de lippen voelt, waren toch een hele reeks ondernemers en restauranthouders bereid om zes weken lang telkens voor 200 personen in AZ Alma te koken. Toen de groep de laatste bestelling bracht, werden ze onthaald op een applaus van een hele reeks medewerkers die de mooie geste erg waardeerden. Normaal wordt voor ons geapplaudisseerd, maar dit applaus was speciaal voor de mensen van Ondernemend Eeklo.

Dit applaus was evenzeer voor tal van andere bedrijven of horecazaken die ons de voorbije weken verrasten met allerlei lekkers: Pasta La Vista uit Maldegem bijvoorbeeld, of Grieks restaurant Myconos uit Sleidinge en Metro uit Evergem die zomaar 300 heel lekkere ovenschotels kwamen afleveren uit sympathie. Of voor KBC Eeklo/Meetjesland die een pakket cuberdons schonk, waarmee onze studenten verpleegkunde van Artevelde en Vesalius deze week gezwind aan het werk gingen.

Applaus eveneens voor de bedrijven die ons, op momenten dat het heel erg nodig was, voorzagen van extra Persoonlijke Beschermingsmiddelen. We denken onder meer aan de firma’s Joriba, Diksmuidse Boterkoeken, Votquenne Foundations en btlplastics maar ook aan de firma Vandemoortele uit Eeklo voor de levering van mondmaskers.

Namens onze artsen en medewerkers: een dikke dank u wel én een omgekeerd applaus!

Houd intussen onverminderd de bekende richtlijnen om besmetting te voorkomen in het achterhoofd:

  • Was regelmatig je handen met water en zeep
  • Hoest of nies in een papieren zakdoekje of in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi ze weg in een afsluitbare vuilbak
  • Blijf thuis als je zelf ziek bent
  • Raak je gezicht zo weinig mogelijk aan
  • Vermijd handen geven
  • Vermijd nauw contact met mensen die ziek zijn
  • Respecteer social distancing (1,5 meter)

Blijf op de hoogte van de actuele en bijna dagelijks wisselende maatregelen: kijk op www.azalma.be of www.huisartsenwachtpostmeetjesland.be.

Nieuwsoverzicht