Ria kwam na een hersenaneurysma in contact met onze therapeuten van het revalidatiecentrum en dat leverde voor hoofd en hart - letterlijk en figuurlijk - prachtige resultaten op.
"Ik had concentratieproblemen, kon niet meer rekenen en typen, … Dat was een zware klap. Daardoor ben ik onmiddellijk gestart met de revalidatie die AZ Alma aanbood, inclusief de cognitieve groep. Persoonlijk heb ik geen moment getwijfeld: ik had niets te verliezen want ik was al veel verloren. Ik had één doel voor ogen: zo snel mogelijk terug ‘normaal’ zijn.
Iedere week volgde ik twee sessies: ergotherapie met toesteltraining en de cognitieve groep. De ergotherapeute hielp mij bij het opnieuw aanleren van rekenen, typen en er werden werkmethodes aangereikt om de taken gemakkelijker uit te voeren.
In de cognitieve groep leerde ik de andere patiënten kennen en merkte ik dat – wij allemaal - met dezelfde problemen worstelden: geheugen, aandacht, concentratie, frustraties, vermoeidheid, … Patiënten werden vrienden, samen trainden we ons geheugen en na verloop van tijd merkte ik vooruitgang.
Tijdens deze sessies krijgen we onvoorwaardelijke steun van het team. Er is voldoende aandacht voor bijkomende problemen zoals slapeloosheid en onze mentale gezondheid.
De geborgenheid, de zorg, het begrip van de begeleiders, het blijven trainen en de vriendschap van andere patiënten hebben mij echt geholpen. Deze cognitieve vooruitgang
maakte het voor mij gemakkelijker om te leren omgaan met de beperkingen door de ziekte.
Na anderhalf jaar sta ik weer sterk in mijn schoenen. Ik raad de groep aan iedereen aan; het is vermoeiend, maar zeker de moeite waard."
Hoe herken je een beroerte? Houd de FAST-methode in het achterhoofd:

Het cognitieteam in ons revalidatiecentrum bestaat uit ergotherapeute Elke, kinesitherapeute Karen, logodepiste Nikki en psychologe Julie. Meer info vind je hier.