Vlaanderenis werk

Bloemen voor elke arts en medewerker

9 april 2020 / COVID-19

Elke arts en medewerker krijgt deze en volgende week een fleurige attentie mee naar huis. De fleurige attentie, zo net rond het Paasweekend, viel bij iedereen in goede aarde.

Corona azalea

Elke arts en medewerker krijgt deze en volgende week een fleurige attentie mee naar huis. Bij het naar huis gaan, aan het eind van een shift in het ziekenhuis, worden vandaag, morgen en volgende week donderdag en vrijdag een pot azalea's meegegeven. Deze bloemen werden aan onze artsen en medewerkers aangeboden door een Aalterse ondernemer, uit dank en respect voor het vele harde en broodnodige werk dat zij leveren in de strijd tegen het nieuwe coronavirus. De fleurige attentie, zo net rond het Paasweekend, viel bij iedereen in goede aarde. Medewerkers die vandaag niet aan de slag waren, kwamen toch even langs om hun pot bloemen af te halen.

AZ Alma mocht de voorbije weken heel wat attenties en schenkingen ontvangen, gaande van de broodnodige persoonlijke beschermingsmiddelen (brillen, mondmaskers, schorten, handschoenen...) over allerlei lekkers (energierepen, cuberdons, paaseitjes, taarten, koffiekoeken) tot zelfs volledige maaltijden voor iedereen (zes weken lang, telkens 200 stuks!). Daarnaast worden we overstelpt met kaartjes, tekeningen en knutselwerkjes van kinderen, en heel veel positieve reacties op onze Facebookpagina.

Al deze hartverwarmende reacties, hoe groot of klein ook, worden door onze artsen en medewerkers heel erg gewaardeerd. Het geeft ons een grote boost in deze voor iedereen moeilijke periode en zorgt voor de kracht om verder te werken. Ook het applaus, iedere avond om 20 uur, wordt van overal tot aan de Ringlaan 15 gehoord en is erg stimulerend. Bedankt voor al deze warme, gemeende gebaren en attenties. Samen pakken we dit nieuwe coronavirus wel aan!

Houd daarom de bekende richtlijnen om besmetting te voorkomen in het achterhoofd:

  • Was regelmatig je handen met water en zeep
  • Hoest of nies in een papieren zakdoekje of in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi ze weg in een afsluitbare vuilbak
  • Blijf thuis als je zelf ziek bent
  • Raak je gezicht zo weinig mogelijk aan
  • Vermijd handen geven
  • Vermijd nauw contact met mensen die ziek zijn

Blijf op de hoogte van de actuele en bijna dagelijks wisselende maatregelen: kijk op www.azalma.be of www.huisartsenwachtpostmeetjesland.be.

Nieuwsoverzicht