Vlaanderenis werk

AZ Alma opent een bijkomende cohorte-afdeling voor geriatrische COVID19-patiënten

2 april 2020 / COVID-19

AZ Alma opent vrijdagavond 3 april een tweede cohorte-afdeling, dit keer voor de geriatrische COVID19-patiënten.

Corona extra cohorte

AZ Alma opent vrijdagavond 3 april een tweede cohorte-afdeling, dit keer voor de geriatrische COVID19-patiënten. Op de cohorte-afdelingen liggen uitsluitend patiënten met (een vermoeden van) besmetting door het nieuwe coronavirus.

Met de opening van deze nieuwe afdeling wil het ziekenhuis niet alleen anticiperen op een mogelijke toevloed van patiënten met een (vermoeden van) besmetting door het nieuwe coronavirus. We willen vooral een aparte afdeling voor besmette geriatrische patiënten, omdat die specifieke zorgnoden hebben. Door de verschuiving van deze patiënten wordt op de eerste cohorte-afdeling nog meer ruimte gecreëerd voor wat kan komen.

Eerder deze week werd ook al een extra afdeling Intensieve Zorg voor COVID19-patiënten geopend op de pré-narcose afdeling van het Operatiekwartier. De nieuwe cohorte-afdeling voor geriatrische patiënten komt, zolang dat nodig is, op de vijfde verdieping, waar normaal SP locomotorisch gevestigd is. Op deze afdeling zijn twintig bedden beschikbaar. De afdeling SP Locomotorisch verhuist tijdelijk naar de tweede verdieping (Zorgeenheid 24).

Houd de bekende richtlijnen om besmetting te voorkomen in het achterhoofd:

  • Was regelmatig je handen met water en zeep
  • Hoest of nies in een papieren zakdoekje of in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi ze weg in een afsluitbare vuilbak
  • Blijf thuis als je zelf ziek bent
  • Raak je gezicht zo weinig mogelijk aan
  • Vermijd handen geven
  • Vermijd nauw contact met mensen die ziek zijn

Blijf op de hoogte van de actuele en bijna dagelijks wisselende maatregelen: kijk op www.azalma.be of www.huisartsenwachtpostmeetjesland.be.

Nieuwsoverzicht