Vlaanderenis werk

Almamoment: luisterend oor voor patiënten

30 maart 2018 / Nieuwsberichten

Eén jaar geleden, op 29 maart en 5 april 2017 verhuisden de toenmalige campussen van AZ Alma naar de Ringlaan 15 te Eeklo. Om onze eerste verjaardag te vieren delen we tussen 30 maart en 5 april 2018 graag onze almamomenten. Almamomenten zijn momenten waarbij iedereen betrokken met het ziekenhuis aan de levende lijve een moment heeft ervaren van zorg met een hart. Beleefde jij ook een #almamoment? Vertel ons je verhaal via communicatie@azalma.be.

Karlien Geirnaert Interne Liaison

Ik ben Karlien en werk op de dienst Interne Liaison in het ziekenhuis in Eeklo. Zodra ik afgestudeerd was, ben ik in Sijsele beginnen werken als verpleegkundige. Campus sijsele werd al snel mijn tweede thuis! En dat is het nog steeds. We verlangen nog vaak terug naar den ‘oudbouw’. Hier in het nieuwe AZ Alma ligt de druk enorm hoog. Onze collega’s moeten steeds méér doen met steeds minder tijd voor onze patiënten.

Eén van onze patiënten kwam onlangs binnen voor een routinebehandeling. Ze is van hoge leeftijd maar woont nog zelfstandig thuis. Ik sprak mijn bewondering voor haar hoge leeftijd en haar relatief goede gezondheid tegen haar uit. En ze begon te huilen. Haar kleinkind is geen 20 jaar geworden toen hij onlangs de strijd tegen kanker verloor. ‘Het is niet eerlijk dat ik gezond 90 word en dat mijn kleinkind zo’n oneerlijke strijd moet verliezen’, vertelde ze mij. En dat zij haar leven zo graag had willen geven voor haar kleinkind.

Soms vergeten we door de druk en de stress van alledag dat dit de aangrijpende levensverhalen zijn van onze patiënten. Terwijl dat net de momenten zijn dat ik enorm veel voldoening haal uit mijn werk. Om op zo’n moment voor een patiënt een luisterend oor te kunnen zijn, daar doe ik het voor. En dan maakt het mij niet uit of dat in ‘den oudbouw’ is of niet. #Almamoment

Karlien Geirnaert, verpleegkundige interne liaison.

Meer info over onze dienst Interne liaison geriatrie.

Nieuwsoverzicht