afspraakarrow-backarrow-downarrowarts-thumbbg-pathcheckclipboardclockcloseeekloesfeufacebookgluegoogle-plushamburgerinfoInstagramlinkedinphoneplay-storesearchselectsijseletwittervlaanderenVlaanderenis werkyoutube

Intensieve zorg

Voor inlichtingen of een afspraak

09 310 18 10 (Eeklo)
Contacteer via e-mail

Bezoekuren:
van 14.30 tot 15.30 uur
van 18.30 tot 19.30 uur

Intensieve zorg

Op de afdeling Intensieve Zorg worden kritische patiënten 24 uur per dag opgevolgd, ondersteund en behandeld door een speciaal daarvoor opgeleid team van artsen en verpleegkundigen.

Na een zware operatie, een zwaar ongeval of bij een acute levensbedreigende aandoening komen kritische patiënten terecht op de afdeling Intensieve zorg. Het team van Intensieve zorg bestaat uit artsen, verpleegkundigen, logopedisten, diëtisten, sociaal werkers, psychologen, logistieke- en onderhoudmedewerkers.

Onze patiënten zijn omgeven en gekoppeld aan apparatuur, buisjes en kabels en klevers op het lichaam. Vaak kan de patiënt niet spreken door de aanwezigheid van een beademingsbuisje in de luchtpijp, door coma of door medicatie.

De dienst Intensieve zorg wordt hoofdzakelijk geleid door een team intensivisten. Deze artsen volgden na hun opleiding een bijkomende opleiding om zich te specialiseren in de kritisch zieke patiënt. Onze intensivisten zijn hoofdzakelijk anesthesisten en één cardioloog.

Laatste wijziging: 21.08.2018