Vlaanderenis werk

Nucleaire geneeskunde

Contactgegevens

09 310 06 85 (Eeklo)
Contacteer via e-mail

Openingsuren secretariaat:
maandag t.e.m. vrijdag
van 08.00 tot 18.00 uur

Nucleaire geneeskunde

Welkom bij de dienst Nucleaire geneeskunde

Wat kunnen wij voor u doen?

De dienst Nucleaire geneeskunde of isotopen van AZ Alma staat garant voor een kwalitatieve beeldvorming met state-of-the-art-apparatuur waarbij de patiëntbegeleiding centraal staat.

De functionele beeldvormende onderzoeken worden verzorgd in de dienst Nucleaire geneeskunde van AZ Alma. Hierbij wordt een kleine hoeveelheid van een radioactieve stof toegediend om een bepaalde aandoening te onderzoeken.

Na een persoonlijke ontvangst wordt het onderzoek gestart met een patiëntgerichte begeleiding door een enthousiast team van medisch technologen met elk bijkomende ervaring in het labo of de verpleegkunde.

Onze fysicus bewaakt de voor de patiënt laagste effectieve stralingsdosis, zowel voor de ambulante als gehospitaliseerde patiënt. Twee artsen staan garant voor een adequate afhandeling van het beeldmateriaal en een optimale verslaggeving. De samenwerking met de dienst Medische beeldvorming is hierbij een meerwaarde.

Voor het gespecialiseerde PET onderzoek werken we samen met het PET/CT centrum Marie Curie op de site van AZ Sint-Lucas Gent.

Waar kunt u ons vinden?

U kunt bij ons terecht in AZ Alma (Eeklo) in blok D, verdieping 0, wachtzaal 3.

Laatste wijziging: 19.12.2018