Vlaanderenis werk

Zorg met een koel hart?

21 maart 2023 / Nieuwsberichten

Dankzij een gulle gift van vzw OIGO (Opgeven Is Geen Optie, what’s in a name) kunnen we voortaan het risico op haaruitval bij chemotherapie verlagen door gebruik te maken van hoofdhuidkoeling voor, tijdens en na de behandeling. Dat heet dan #zorgmeteenCOOLhart.

20230315 113300

Het team van dokter Muriel Thienpont, hoofdverpleegkundige Hilde De Reu van dagziekenhuis 11 en de oncoaches Isabelle Janssens en Demi Van Eck zagen al snel de voordelen van het mobiele toestel Hilotherm ChemoCare®-CIA in: een continue koeling, een stille en dus niet storende werking tijdens de behandeling, waardoor de patiënt hun levenskwaliteit en comfort ten goede komt.
Het verkoelende effect zou de hoofdhuid kalmeren en mogelijke haaruitval terug dwingen.

Dit vrijblijvend aanbod komt er dankzij de steun van vzw Oigo. Initiatiefnemer-oprichter is Laarnenaar Jo Vervaet bij wie in april 2007 lymfeklierkanker werd vastgesteld. Jo werd met succes behandeld.
Het doel van de vzw: een daadwerkelijke bijdrage leveren in de strijd tegen kanker en dit met alle nodige middelen en alle nodige initiatieven. Zij zorgen voor de nodige sensibilisering, ondersteunt door haar gekozen projecten en organiseert activiteiten die verder fondsen inzamelen ten voordele van de verschillende kankerafdelingen binnen het UZ-Gent en lokale initiatieven in het kader van kankerbestrijding.

Nieuwsoverzicht