Vlaanderenis werk

We zetten de zomervakantie in met enkele nieuwe versoepelingen

1 juli 2020 / COVID-19

Nu de coronacijfers in positieve richting blijven evolueren en de eerder doorgevoerde versoepelingen vrij goed worden opgevolgd, komen opnieuw enkele lossere maatregelen.

Bezoek1 2

Nu de coronacijfers in positieve richting blijven evolueren en de eerder doorgevoerde versoepelingen vrij goed worden opgevolgd, komen opnieuw enkele lossere maatregelen die nu geldig zijn vanaf woensdag 1 juli t.e.m. woensdag 15 juli. We sommen ze graag voor u op, per thema.

Bezoek

Algemeen

Bezoek door één persoon (hoeft niet meer steeds dezelfde te zijn) is elke dag toegestaan van 14 tot 18 uur gedurende één uur. Vanaf woensdag 1 juli mag de patiënt al vanaf 2 dagen na opname bezoek ontvangen. De eerste 2 dagen dus geen bezoek, voorheen was dit 4 dagen.

Heeft u kleding mee? Die mag u nu zelf in de kast leggen. Met de nieuwe versoepeling is ook de noodzaak om propere was te brengen en vuile was mee te nemen sterk verminderd. Daarom vervalt deze service aan onze onthaalbalie en mag u – tijdens uw bezoekmoment - de was zelf tot op de kamer brengen of meenemen naar huis.

Een bezoeker draagt te allen tijde een eigen mondmasker, ook op de kamer. Plaatsnemen mag aan het voeteinde van het bed. We beseffen dat het moeilijk kan zijn, maar we vragen om deze regels te respecteren, dit om uw gezondheid, die van de patiënt en die van onze artsen en medewerkers te beschermen.

Intensieve zorg en Hartbewaking-beroertezorg

Dagelijks is één bezoeker toegestaan en dat gedurende 15 minuten. Dat hoeft niet elke dag dezelfde persoon te zijn.

Pediatrie

Beide ouders mogen op bezoek komen, nog geen broertjes of zusjes, ook geen grootouders.

Materniteit

Vanaf 1 juli zijn nu ook een maal per dag broertjes of zusjes toegelaten, oma en opa moeten nog even wachten. Op neonatologie zijn enkel de ouders toegelaten.

Begeleiding

Bij consultatie

Komt u op consultatie? Dan is een begeleider welkom voor patiënten tot 15 jaar en voor hulpbehoevenden. Ook zwangere dames mogen hun partner meenemen naar de gynaecoloog. In alle andere gevallen wordt begeleiding afgeraden. We vragen wel om de wachtzaal voor te behouden voor onze patiënten en als begeleider op de gang van diezelfde wachtzaal te wachten. Zowel de patiënt als de begeleider zijn verplicht te allen tijde een eigen mondmasker aan te houden.

Bij opname

Wordt u opgenomen? In dat geval mag een begeleider de patiënt vergezellen tot aan de kamer op de afdeling. Bij vertrek uit het ziekenhuis mag de begeleider de patiënt in de kamer op de afdeling ophalen. Ook nu gelden de bekende maatregelen: mondmasker, handen wassen, afstand houden, ...

Bij opname in het dagziekenhuis (Dag13) mag een begeleider de patiënt vergezellen tot aan de pre-operatiebox. Nadien mag de begeleider de patiënt afhalen in de kamer op de afdeling

Oncologische patiënten die voor een dagopname in het dagziekenhuis (Dag11) komen, mogen tijdens de behandeling een begeleider bij zich hebben

We kijken uit naar nieuwe versoepelingen vanaf 15 juli.

Houd intussen onverminderd de bekende richtlijnen om besmetting te voorkomen in het achterhoofd:

  • Was regelmatig je handen met water en zeep
  • Hoest of nies in een papieren zakdoekje of in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi ze weg in een afsluitbare vuilbak
  • Blijf thuis als je zelf ziek bent
  • Raak je gezicht zo weinig mogelijk aan
  • Vermijd handen geven
  • Vermijd nauw contact met mensen die ziek zijn
  • Respecteer social distancing (1,5 meter)
Nieuwsoverzicht