Vlaanderenis werk

Voortaan elke dag vegetarische pastasuggestie (en nog zoveel lekkers) in ons restaurant

2 december 2022 / Nieuwsberichten

Het restaurant van AZ Alma breidt vegetarisch aanbod uit! Voortaan ook elke dag een vegetarische pasta verkrijgbaar.

AZALMA2022019 LR

U weet wellicht al langer dat u voor een ‘lekker geregje’ in ons eigen ziekenhuisrestaurant aan het juiste adres bent. Dat kan ook moeilijk anders, want de meeste zaken worden in onze eigen keuken bereid. De twee soorten soep die u elke dag krijgt aangeboden, worden vers bereid, vervolgens voor het transport gesealed in plastic zakken en dan in de grote potten gegoten. Hetzelfde gebeurt met onze vertrouwde ‘klassiekers’: de balletjes in de tomatensaus, vol-au-vent, stoofvlees, spaghettisaus… ze worden allemaal vers bereid in AZ Alma. Ook de croques, panini’s, pizza en worstenbroodjes vallen erg in de smaak, evenals het tearoomaanbod (desserts, gebak, pannenkoeken en wafels, ijs)

Maar we trekken ook de gezonde kaart, noblesse oblige als ziekenhuis. Wist u bijvoorbeeld dat al onze sausen vegetarisch zijn, ja zelfs onze ‘bruine’ saus? En wist u dat er dagelijks keuze is tussen een gewone dagschotel en een vegetarische schotel? Wist u dat u dagelijks de keuze heeft uit een tiental soorten salades, evenals verschillende soorten pastasalades en zetmeelsalades (zoals taboulé, quinoa, linzen…)? Ongetwijfeld wist u dat er elke dag kan gekozen worden uit tien soorten vers belegde boordjes?

En we doen nog beter, vanaf maandag 5 december! Dan wordt de huidige pastasuggestie (die naast de klassieke spaghetti bolognaise aangeboden wordt) voortaan vervangen door een wekelijks wisselende vegetarische pastasuggestie! Op die manier wordt tegemoet gekomen aan de vraag van almaar meer artsen, medewerkers en bezoekers die opteren voor een vegetarisch gerecht.

​​​​​​​De werkgroep ‘gezonde voeding’ en het CPBW speelden in de verruiming van het (vegetarische) aanbod een motiverende rol, waarvoor dank.


Nieuwsoverzicht