Vlaanderenis werk

Voordracht over beroerte in AZ Alma

9 april 2018 / Evenementen

Ons neuroteam geeft in het kader van de Dag van de Beroertezorg een voordracht voor alle geïnteresseerden. We verwelkomen u graag op dinsdag 8 mei 2018.

Azap2017119 Mini
Az Alma Beroerte Alarm

Een cerebrovasculair accident (CVA) is een acute medische aandoening die gekenmerkt wordt door een plotselinge verstoring van de doorbloeding van de hersenen.

De term betekent letterlijk ongeluk (accident) van de bloedvaten (vasculair) van de hersenen (cerebrum). In de volksmond wordt een CVA dikwijls een beroerte genoemd.

Ieder jaar overlijden er circa 10.000 mensen als gevolg van een CVA. Een enorm aantal, zeker als we het vergelijken met andere cijfers zoals het aantal verkeersslachtoffers dat jaarlijks circa 650 bedraagt.

Belangrijk dus om te weten wat een CVA is en hoe te handelen als men er mee geconfronteerd wordt. Hiermee kunnen we het aantal ernstige en fatale gevolgen enorm terugdringen. Het neuroteam van AZ Alma geeft een voordracht met als onderwerp 'Beroerte Alarm: Elke hersencel telt!'. De voordracht kadert in de Dag van de Beroertezorg.

Alle geïnteresseerden zijn welkom op dinsdag 8 mei 2018 om 14u in AZ Alma te Eeklo.

Graag inschrijven vóór 1 mei via beroertezorg@azalma.be

Maak kennis met onze zorgeenheid SP-Neurologie en onze neurologen

Nieuwsoverzicht