Vlaanderenis werk

Vlaams Zorgambassadeur Candice De Windt bezoekt AZ Alma

13 februari 2023 / Nieuwsberichten

Vlaams Zorgambassadeur Candice De Windt bracht een bezoek aan AZ Alma en nam ruimschoots de tijd om te luisteren naar verpleegkundigen en andere medewerkers.

20230213 111205 resized
20230213 100515 resized

Voor Candice De Windt werd het bezoek aan AZ Alma een druk dagje. Bij aankomst in het ziekenhuis vroeg ze aan Operationeel directeur Fritz Defloor en Operationeel manager Zorg Eva Steen of ze haar jas mocht omruilen voor een verpleegschort. Meteen trok ze naar verschillende zorgafdelingen om er te luisteren naar de verhalen, initiatieven en noden van onze medewerkers. Onderweg maakte ze zelfs kennis met een groep studenten die door de begeleidingsverpleegkundigen werden rondgeleid.

Op Zorgeenheid 21 luisterde ze naar uitleg over het SMS-project, waarmee AZ Alma vorig jaar de prijs van Zorginnovatie van het Jaar won. Bedenker Steven De Cuyper gaf uitvoerig tekst en uitleg. Ook het project van het elektronisch informatiebord op elke zorgeenheid kwam op de pilootafdeling ZE24 aan bod. Op de afdeling Geriatrie legde coördinator Lieven Goeminne de geriatrische visie van AZ Alma uit en toonde directeur Innovatie & HR Sara Keirse de recentste aanwervingscijfers. De Zorgambassadeur was ook onder de indruk van het logistieke luik achter de schermen van een afdeling, haar getoond door diensthoofd Magazijn & Distributie Danny De Jaeger.

Vervolgens trok de Zorgambassadeur naar de Oncolounge waar ze een gemoedelijk maar tegelijk heel realistisch gesprek aanging met een aantal medewerkers, niet alleen verpleegkundigen. Stuk voor stuk toonden deze mensen hun passie voor de zorg en de patiënt, maar Candice De Windt peilde ook naar de noden en verzuchtingen.

De Vlaamse Zorgambassadeur blikte na afloop tevreden terug op haar leerrijke en hartelijke bezoek aan AZ Alma.

Nieuwsoverzicht