Vlaanderenis werk

Thuisverpleegkundigen wonen massaal interactief symposium in AZ Alma bij

14 maart 2019 / Symposia

De dienst digestieve oncologie van AZ Alma organiseerde een interactief symposium, waarbij voornamelijk gemikt werd op thuisverpleegkundigen. Met bijna 160 aanwezigen, waarvan het gros thuisverpleegkundigen, werd het een heel drukke maar interessante bedoening!

Symposium Digestieve Oncologie 3
Symposium Digestieve Oncologie 1

Steeds vaker verschuift oncologische zorg transmuraal naar de thuiszorg toe. Hierbij hoort steeds meer specifieke zorg. AZ Alma wil een partner in zorg zijn en inzetten op het blijvend ondersteunen van thuisverpleegkundigen! Daarom werd in het kader van de internationale maand van de darmkankerpreventie vanuit de dienst digestieve oncologie AZ Alma een boeiende interactieve avond met een brede waaier aan onderwerpen georganiseerd.

Dokter Eddy Kuppens, arts-specialist in de abdominale chirurgie, en oncodiëtiste Griet Van Parijs gaven een interessante lezing. Daarnaast kon doorlopend ingepikt worden bij één-op-één opleidingsmomenten bij verschillende firmastanden.

"Onze gevarieerde aanpak viel erg in de smaak", blikt oncocoach Isabelle Janssens tevreden terug. "Uit de vele reacties leer ik dat men het heel leerrijk vond om zelf een aantal zaken te kunnen uittesten: werken met chemopompen, aanprikken poortcatheters, zetten en oplossen van specifieke medicaties zoals Sandostatine, … maar er werd ook specifiek rond voeding gewerkt: werken met voedingspompen en info rond alle mogelijke bijvoedingen. Er kon ook uitgebreid informatie gevraagd worden rond stomazorg, wat ook op veel belangstelling kon genieten."

De aanwezigen konden ook kennis maken met de Stichting tegen Kanker en met de lotgenotengroep voor darmkankerpatiënten Talk Blue Vlaanderen. En uiteraard was er een informatiestand van onze eigen oncorevalidatie en de schoonheidszorgen die we aanbieden.

Nieuwsoverzicht