Vlaanderenis werk

Steunfonds AZ Alma bedankt coronastrijders en steunt Meetjeslandse handel en horeca

6 juli 2020 / COVID-19

50.000 euro! Zoveel wordt via een tijdens de coronacrisis opgericht Steunfonds uitgedeeld aan de artsen en medewerkers van AZ Alma, als beloning van het Meetjeslandse bedrijfsleven voor hun inzet in de strijd tegen het nieuwe coronavirus.

Persconf teamfoto

50.000 euro! Zoveel wordt via een tijdens de coronacrisis opgericht Steunfonds uitgedeeld aan de artsen en medewerkers van AZ Alma, als beloning van het Meetjeslandse bedrijfsleven voor hun inzet in de strijd tegen het nieuwe coronavirus. En omdat die beloning bestaat uit gemeentelijke geschenkencheques wordt tegelijkertijd datzelfde bedrag in de Meetjeslandse horeca en handel gepompt.

Wat

Het Steunfonds AZ Alma werd in het leven geroepen in het begin van de coronacrisis door de raad van bestuur van AZ Alma naar een idee van voorzitter Dirk Vandenbussche. Een aantal Meetjeslandse bedrijven beantwoordde de oproep om in dit fonds een bijlage te storten, waardoor in totaal iets meer dan 50.000 euro werd ingezameld.

Waarom

De Meetjeslandse bedrijfsleiders en de raad van bestuur willen met dit Steunfonds hun grote waardering uitdrukken voor de doortastende, kwalitatieve en menselijke wijze waarop de artsen en medewerkers van AZ Alma het nieuwe coronavirus hebben aangepakt. Daarom krijgen de 1.430 artsen en medewerkers deze week als extraatje een omslag met een geschenkbon overhandigd.

Hoe

Met de 50.000 euro werden in Eeklo, Maldegem, Aalter, Evergem, Assenede, Kaprijke, Sint-Laureins en Lievegem gemeentelijke geschenkbonnen (Wiekiebon, M-bon, Cadoza, Sentenbon,…) gekocht. Dit zijn de acht gemeenten van waaruit de meeste artsen en medewerkers van AZ Alma afkomstig zijn. Iedereen krijgt een geschenkbon van 35 euro die binnen het jaar moet besteed worden in de handel of horeca van de gemeente waar de bon werd uitgereikt.

Wie

Op de persvoorstelling van het initiatief werden de eerste bonnen symbolisch uitgereikt aan dokter Hannelore Goeminne, arts-specialist in de pneumologie en tijdens de coronacrisis dagelijks in de vuurlinie, en aan Steven De Cuyper, hoofdverpleegkundige van de in volle crisis drukbezette COVID-19-afdeling. Zij ontvingen de cheques namens de artsen en medewerkers.

Met dank aan

Lotus Bakeries Lembeke, Victor Buyck Steel Construction Eeklo, Bouwmaterialen A. Van den Braembussche en Zn Eeklo, Betoncentrale Van den Braembussche Eeklo, VT-Invest Group Aalter, Verstraete In Mould Labels Maldegem, Igepa Belux Aalter, Algemene Bouwonderneming Vandenbussche Aalter, Ter Beke Waarschoot, Adrem Keukens Eeklo, Meat & More Aalter, Vicuna Maldegem.

Dirk Vandenbussche, voorzitter raad van bestuur, de bestuurders Paul Aerts, Paul De Bruyckere, dokter Marc De Paepe, Paul Meyvaert, Lutgart Van den Berghe, Dirk Van Der Kelen, Chris Van Keer en Simonne Vermeylen

Nieuwsoverzicht