Vlaanderenis werk

Secretaris-generaal van het Departement Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Karine Moykens bezoekt AZ Alma

1 juni 2022 / Nieuwsberichten

Ze kon vijf jaar geleden niet aanwezig zijn op de officiële opening van ons nieuwe ziekenhuis, maar nu maakte Karine Moykens, secretaris-generaal van het Departement Welzijn, Volksgezondheid en Gezin, wel ruim de tijd om AZ Alma te bezoeken.

Karine Moykens in AZ Alma 20220527 aangepast

Karine Moykens, die aan het hoofd staat van het grootste departement van de Vlaamse Overheid, bracht een bezoek aan AZ Alma. Karine Moykens is nu secretaris-generaal van het Departement Welzijn, Volksgezondheid en Gezin (goed voor een budget van 13 miljard euro per jaar!) maar had de leiding van het VIPA (Vlaams Infrastructuurfonds voor Persoonsgebonden Aangelegenheden) toen ons fusieziekenhuis in de steigers stond en uitkeek naar subsidies om de bouwwerken aan te vangen. Die broodnodige subsidies zijn er uiteindelijk gekomen en Karine Moykens was dan ook uitgenodigd naar de officiële opening op 17 maart 2017. Door agendaproblemen kon zij toen niet aanwezig zijn, maar beloofde zeker eens langs te komen om ons nieuwe ziekenhuis te bezoeken.

Algemeen directeur Rudy Maertens polste verschillende keren om een afspraak te maken, maar de carrière van Karine Moykens nam een hoge vlucht. Ze werd intussen secretaris-generaal van het grootste departement in de Vlaamse overheid en kreeg in 2019 de erkenning van ‘Overheidsmanager van het jaar’. En toen passeerde de coronacrisis, waarin ze alweer een cruciale rol speelde: ze kreeg de leiding over de Vlaamse Taskforce COVID-19 Zorg en werd ook voorzitter van het Interfederaal Comité Testing & Tracing, dat ons land naar de exit begeleidde.

“Maar vorige vrijdag is het, na vijf jaar, eindelijk gelukt”, zegt Rudy Maertens. “Samen met voorzitter Dirk Vandenbussche en mijn collega-directieleden dokter Stefaan Gouwy en Fritz Defloor heb ik Karine Moykens een open en authentieke analyse gegeven van hoe wij de coronacrisis in ons ziekenhuis hebben aangepakt, wat de problemen waren waarmee we geconfronteerd werden en hoe we die gezamenlijk hebben aangepakt. Tegelijk hebben we haar ons changeplan uit de doeken gedaan en ook dat maakte indruk op haar. Nadien nam facilitair groepmanager Frankie Neerinck ons mee op een rondleiding voor en achter de schermen van het ziekenhuis. Dat interesseerde haar heel erg, vooral wat er gebeurt achter de schermen en buiten de patiëntenkamers. Het bezoek van Karine Moykens was voor allen leerrijk, aangenaam en zeker voor herhaling vatbaar. En we hebben beloofd dat we nu geen vijf jaar gaan wachten…”

Nieuwsoverzicht