Vlaanderenis werk

Nieuwe kiwanispoppetjes voor AZ Alma

9 mei 2018 / Nieuwsberichten

Kiwanis Az Alma Popjes

Kiwanis Eeklo-Meetjesland doet een nieuwe schenking van 550 Kiwanispopjes aan de kinderafdeling van AZ Alma in Eeklo.

De Kiwanispop is een wit popje van ongeveer 30 centimeter groot, vervaardigd uit katoen en gevuld met CE-gekeurd anti-allergisch polyester. Het wordt op de pediatrie-afdelingen gebruikt door artsen, verpleegkundigen en andere zorgverstrekkers om aan de kinderen uit te leggen wat er met hen gaat gebeuren, welke ingreep ze moeten ondergaan, enz. Op die manier overwinnen jongens en meisjes hun angst en onzekerheid. De popjes helpen de patiëntjes ook zelf keuzes te maken. Daarnaast is de pop ook een speelgoedje en troostende knuffel voor het jonge patiëntje. De jongen of het meisje dat in behandeling is of in het ziekenhuis is opgenomen, kan de pop zelf kleuren, aankleden enz en achteraf natuurlijk mee naar huis nemen.

Met de nieuwe lading popjes kunnen we terug bij 500 kinderen een glimlach op het gezicht toveren.

Voor onze jongste patiëntjes betekent zo'n kiwanispopje elke keer opnieuw een welkome troost, afleiding, blijdschap, tijdverdrijf en trots. De popjes zijn een grote meerwaarde om op psychosociaal vlak de kinderen te kunnen benaderen en ondersteunen. Ook de ouders zijn steeds enthousiast over de creaties van hun kinderen en ervaren het als zeer positief dat zij ‘een souvenir’ kunnen meenemen om ook thuis nog even te kunnen stilstaan bij het gebeuren van de opname om zo de verdere verwerking mee te ondersteunen.

Kiwanispoppen klein én groot

Vlak voor de opening van het nieuwe AZ Alma schonk Kiwanis Eeklo-Meetjesland ook nog een reuze Kiwanis-pop, kunstig bewerkt door de leerlingen van de kunstacademie in Eeklo. Die kreeg al een opvallende plaats aan de ingang van de nieuwe pediatrie. Kiwanis Eeklo-Meetjesland schonk ook 15.000 euro voor een kindvriendelijke aankleding van de nieuwe kinderafdeling. Dat gebeurde met de opbrengst van een concert met Fine Fleur dat Kiwanis mocht organiseren in de ruwbouw van het ziekenhuis.

AZ Alma is Kiwanis Eeklo-Meetjesland bijzonder dankbaar voor hun steun!

Nieuwsoverzicht