Vlaanderenis werk

Nieuw in ons zorgaanbod: welkom prostaatkliniek!

17 november 2022 / Nieuwsberichten

Graag verwelkomen we in AZ Alma de Prostaatkliniek, uitgerekend in Movember wanneer prostaatkanker in de kijker wordt gezet.

IMG 0887 1

Uitgerekend in november - Movember - gaat AZ Alma van start met de Prostaatkliniek. “Tijdens de raadpleging in de Prostaatkliniek willen we het zorgtraject voor de patiënt zo vlot en efficiënt mogelijk doen verlopen. Op die dag kunnen patiënten aansluitend gezien en behandeld worden over de verschillende specialismen heen. Hiermee willen we de tijd tussen de eerste consultatie en uiteindelijke start van de behandeling terugdringen en hoeft de patiënt minder vaak naar het ziekenhuis te komen”, zegt uroloog dokter Cedric Goes.

Concreet betekent dit dat patiënten met vermoeden of diagnose van prostaatcarcinoom (prostaatkanker) gebundeld worden op donderdag. Zo kunnen deze patiënten achtereenvolgens een consultatie bij de uroloog krijgen, maar ook een gesprek met oncocoach Demi Van Eck, een onderzoek bij Medische Beeldvorming en indien nodig ook een consultatie met oncoloog dokter Muriel Thienpont.

AZ Alma startte met de Prostaatkliniek op donderdag 17 november. Uiteraard kunnen patiënten met prostaatproblemen ook op andere momenten op consultatie komen bij ons team van urologen (dokter Joost De Ganck, dokter Cedric Goes, dokter Jessica van Dijk en dokter Benjamin Van Parys).

Voor een afspraak in de Prostaatkliniek kan gebeld worden naar het Algemeen Secretariaat Polikliniek: 09 310 10 50.

Nieuwsoverzicht