Vlaanderenis werk

Kiwanis Eeklo-Meetjesland schenkt 550 popjes aan pediatrie

20 mei 2019 / Nieuwsberichten

De leden van Kiwanis Eeklo-Meetjesland toonden nog maar eens welk warm hart ze de pediatrie van AZ Alma toedragen en schonken andermaal 550 zeer gegeerde Kiwanispopjes!

Kiwanis Eeklo Meetjesland Schenking 550 Popjes Az Alma

De Kiwanispop is een wit popje van ongeveer 30 centimeter groot, vervaardigd uit katoen en gevuld met CE-gekeurd anti-allergisch polyester. Het wordt op de pediatrie-afdelingen gebruikt door artsen, verpleegkundigen en andere zorgverstrekkers om aan de kinderen uit te leggen wat er met hen gaat gebeuren, welke ingreep ze moeten ondergaan, enz. Daarnaast is de pop ook een speelgoedje en troostende knuffel voor het jonge patiëntje. De jongen of het meisje dat in behandeling is of in het ziekenhuis is opgenomen, kan de pop zelf kleuren, aankleden enz en achteraf natuurlijk mee naar huis nemen", legt Kiwanisvoorzitter Filip Trenson uit. Hij overhandigde de nieuwe schenking aan pedagogisch coördinator Sarah Deckers, die zeer blij was met de popjes: "Je kunt niet geloven hoe populair die zijn bij onze jonge patiëntjes!"

En ze worden ook gretig gebruikt: Kiwanis leverde in 2014 al eens 1.100 popjes aan AZ Alma en twee jaar geleden opnieuw 550, maar ook die voorraad was uitgeput. Kiwanis Eeklo-Meetjesland is trouwens een graaggeziene gast in onze pediatrie, want de club financierde eerder ook al het kindermeubilair, het grote spelmateriaal en de wandpanelen in de wachtzalen van de pediatrie. Dat gebeurde met de opbrengst van een concertavond die 15.000 euro opbracht. De ingang van de kinderafdeling is ook opgefleurd met een reuze Kiwanis-pop, kunstig bewerkt door de leerlingen van de kunstacademie in Eeklo. "Op die manier maken we onze roeping waar om ten dienste te staan van de kinderen, overal ter wereld", benadrukt voorzitter Lieven Bauwens van de sociale commissie.

Nieuwsoverzicht