Vlaanderenis werk

Kinderarts Jo Keepers werkt mee aan Ketnet-programma 'Tekens van leven'

7 oktober 2020 / Nieuwsberichten

In de reeks 'Tekens van leven' die zondagochtend op Ketnet start, geeft onze kinderarts Jo Keepers op een heel begrijpelijke manier tekst en uitleg bij de ingrepen die kinderen moeten ondergaan.

Jo keepers

'Tekens van leven' vertelt de verhalen van kinderen met een bijzonder litteken. Ze zijn gemerkt voor het leven door iets uit het verleden. Voor sommigen is het makkelijker weg te steken, anderen kunnen er niet omheen. In 'Tekens van leven' komen 16 moedige kinderen aan bod met elk hun eigen verhaal. Aan de hand van hun litteken vertellen de kinderen hoe dit ‘teken van leven’ hun leven tekent en kleurt. Ze vertellen de geschiedenis van het litteken, op welke manier ze erdoor veranderd zijn, welke invloed het heeft op hun omgeving en of ze er trots op zijn. De reeks telt 8 afleveringen en de eerste uitzending is zondag 11 oktober om 9.55 uur op Ketnet.

Ketnet vond het belangrijk om extra duiding te geven bij de verhalen. Waar nodig licht dokter Jo Keepers, één van onze pediaters, de medisch kant van het verhaal toe in de afleveringen. Ze doet dit in heel klare taal, die ook verstaanbaar is voor de jonge kinderen die het programma zullen volgen. Een voorbeeld van zo'n tussenkomst van dokter Keepers vindt u hier.

Nieuwsoverzicht