Vlaanderenis werk

Kerstconcert in elke kamer

23 december 2021 / Nieuwsberichten

Alle patiënten van AZ Alma krijgen deze week een uniek en exclusief kerstconcert op hun kamer aangeboden. Een groep ‘Artiesten met een hart’ (waarbij het hart het hartje van AZ Alma is) nam immers een prachtig concert op en stelde dit ter beschikking van onze patiënten, maar ook van artsen, medewerkers en vrijwilligers.

Kerstconcert AZ Alma groep

Dit muzikale ‘dank u wel’ wordt gegeven door initiatiefneemster Ann Borgonjon, door coördinator Geert Faes en hun al even enthousiaste collega’s Annelien Matthys, Jacob Vermeire, Kristof Ramos, Màtyàs Blanckaert, Anke Steenbeke en Matisse Foré. Het zijn stuk voor stuk topmuzikanten die ook vorig jaar al, in volle coronaperiode, spontaan aanboden om even aan onze piano in de inkomhal te komen musiceren en zo voor wat licht in een donkere periode te zorgen.

Kerstconcert Anke Steenbeke
Kerstconcert Ann Borgonjon Matyas Blanckaert

Het concert is opgenomen in CultuurCentrum De Herbakker in Eeklo en was daar meteen het laatste wapenfeit vooraleer de verbouwingen aanvangen. De technische ploeg van het CultuurCentrum zorgde voor een vlekkeloze registratie van al dat muzikale geweld.

Kerstconcert Annelien Matthys Jacob Vermeire Kristof Ramos
Kerstconcert Geert Faes Matisse Fore

“Dit kerstconcert zal zowel onze patiënten als onze artsen, medewerkers en vrijwilligers een hart onder de riem steken na alweer een lastig en moeizaam coronajaar”, zegt algemeen directeur Rudy Maertens. “We zijn de acht muzikanten met een hart voor de zorg dan ook heel erkentelijk voor deze mooie muzikale geste. We danken eveneens CultuurCentrum De Herbakker en de Stad Eeklo om dit initiatief mee vorm te geven.”

En er is meer: we laten je graag meegenieten via onderstaande link.

Geniet!

Nieuwsoverzicht