Vlaanderenis werk

Indrukwekkend eerbetoon van The Victors boven AZ Alma

21 juni 2021 / Nieuwsberichten

De vliegformatie The Victors zorgde zaterdagnamiddag voor een fel gesmaakt luchtspektakel boven AZ Alma, als dank voor het zorgpersoneel en hun werk in coronatijd.

Vic2
Vic4

De vier piloten van The Victors brachten de primeur van hun nieuwe show boven de parking van AZ Alma, waar een paar honderd artsen, medewerkers en hun familieleden stonden kijken naar het spektakel. Een kwartier lang boeiden The Victors het publiek met verrassende en vaak ook gewaagde formaties, waarbij de vliegtuigjes soms op slechts twee meter van elkaar verwijderd waren! Het initiatief van The Victors en AZ Alma kreeg veel weerklank in de nationale pers met reportages in het Journaal op Eén en in het VTM-nieuws. Ook AVS bracht een korte reportage.

The Victors kozen AZ Alma om hun nieuwe display te tonen omdat het ziekenhuis vlakbij hun vertrekbasis in Ursel ligt, maar ook omdat dokter Alex Demurie, voorzitter van onze medische raad, zelf piloot is. Hij is geen lid van The Victors, maar wel van de Urselse vliegclub.

En The Victors en dokter Demurie stelden ook nog eens een plaatsje in hun vliegtuig ter beschikking van het zorgpersoneel van AZ Alma. Presentator Lucas Van den Eynde, zelf ook een piloot en peter van The Victors, speelde de onschuldige hand en lootte vijf dames uit die binnenkort letterlijk eens van de grond mogen gaan! (foto's Filip Meutermans)

Winnaars Lucas Van den Eynde
Vic3
Nieuwsoverzicht