Vlaanderenis werk

Heropstart ziekenhuiswerking steeds uitgebreider: ook revalidatiecentrum heropent

15 mei 2020 / COVID-19

De geleidelijke opstart van de gewone ziekenhuisactiviteiten na de coronacrisis gaat ook de komende weken verder. Zo kan men vanaf maandag terug terecht in ons revalidatiecentrum in Eeklo, waar de artsen en medewerkers alle voorzorgen namen om u op een veilige manier opnieuw te verwelkomen.

20200515 104727

De geleidelijke opstart van de gewone ziekenhuisactiviteiten na de coronacrisis gaat ook de komende weken verder. Zo kan men vanaf maandag terug terecht in ons revalidatiecentrum in Eeklo, waar de artsen en medewerkers alle voorzorgen namen om u op een veilige manier opnieuw te verwelkomen. Want de almaar ruimere heropstart van afdelingen en diensten betekent geenszins dat we de veiligheidsmaatregelen mogen versoepelen, integendeel. AZ Alma zit nog steeds in de fase van noodplanning en moet er rekening mee houden dat aanpassingen snel mogelijk moeten zijn in geval van een nieuwe coronagolf. Blijf dus alert.

Het revalidatiecentrum start dus vanaf maandag terug geleidelijk op. Alle revalidatievormen worden volgens een strikt hygiënisch plan hervat. Bij het betreden van het revalidatiecentrum staat aangeduid hoe je binnenwandelt en waar je mag wachten. Je bent verplicht om je handen te wassen / ontsmetten voor aanvang van de therapie en je brengt je eigen handdoek mee. Het is momenteel niet toegestaan om onze lockers en douches te gebruiken. Patiënten worden persoonlijk door de therapeut gecontacteerd. Je hoeft dus zelf niets te ondernemen.

Ook de werking van het Operatiekwartier wordt verder opgeschaald. De dagbehandeling kinder- en jeugdpsychiatrie Timanti herstart met een beperkte werking in het Almahuis net als een aantal ambulante psychologen.

Wanneer u voor een consultatie of ingreep komt, volg dan onze vuistregels:

  • Kom enkel naar het ziekenhuis wanneer u een afspraak heeft. U wordt voorafgaand opgebeld.
  • Kom alleen. Begeleiding is enkel toegestaan bij -15-jarigen en bij hulpbehoevenden.
  • Draag je persoonlijke mondmasker bij het betreden van het ziekenhuis.
  • Houd afstand. Ook in de wachtzaal.
  • Was uw handen grondig met zeep voorafgaand aan uw consultatie. U kan daarvoor onze toiletten bezoeken.
Nieuwsoverzicht