Vlaanderenis werk

Gouden Pinard voor hoofdvroedvrouw Tracy De Weirdt

7 mei 2019 / Nieuwsberichten

Tracy De Weirdt, hoofdvroedvrouw van AZ Alma, ontving de “Gouden Pinard”, een jaarlijkse prijs voor een uitzonderlijke vroedvrouw. Tracy werd meteen in de bloemetjes gezet.

Tracy De Weirdt

Twee weken nadat AZ Alma de award voor “Zorgwerkgever van het jaar 2019” behaalde, kregen we een nieuwe onderscheiding. Tracy De Weirdt, onze hoofdvroedvrouw, ontving de “Gouden Pinard”, een jaarlijkse prijs voor een uitzonderlijke vroedvrouw. Deze prijs wordt uitgereikt door de VBOV, de Vlaamse Beroepsorganisatie van Vroedvrouwen.

Tracy De Weirdt werkt 15 jaar in AZ Alma en is sinds 5 jaar hoofdvroedvrouw van onze Materniteit. Met die “Gouden Pinard” wordt niet alleen haar vakkennis gewaardeerd, maar ook haar engagement voor haar afdeling en haar warmmenselijke aanpak. De jury beloont een vroedvrouw die uitblinkt in haar zorg voor moeder en kind, die net dat tikkeltje meer doet waardoor ze bijzonder gewaardeerd wordt, zowel door haar collega’s als door de patiënten.

De “Gouden Pinard” (een pinard is een houten stethoscoop waarmee vroeger de harttonen van de baby in de moederschoot werden beluisterd) werd n.a.v. de Internationale Dag van de Vroedvrouw uitgereikt in Edegem. Tracy werd tijdens een overlegmeeting met haar collega's hoofdverpleegkundigen van AZ Alma verrast door algemeen directeur Rudy Maertens en verpleegkundig en paramedisch directeur Annabell Verhaegen, die haar in de bloemetjes hebben gezet.

Nieuwsoverzicht