Vlaanderenis werk

Dubbel feest voor Almatiërs

31 januari 2020 / Nieuwsberichten

Het is gebeurd. Gisterenavond kreeg AZ Alma in een nokvolle feesttent het NIAZ-kwaliteitslabel uitgereikt door algemeen directeur Ellen Joan van Vliet.

IMG 3463 2
IMG 3238 2

AZ Alma ontving eerder, op 3 januari, het bevestigende telefoontje van de NIAZ-directeur dat het internationale NIAZ-Qmentum kwaliteitslabel behaald was. Het label is toegekend voor een periode van vier jaar en dit zonder bijkomende voorwaarden, wat vrij uniek is in Vlaanderen. Deze schitterende bevestiging is het resultaat van meer dan twee jaar doorgedreven werk van iedereen in het ziekenhuis: zowel bestuurders, artsen, medewerkers als vrijwilligers droegen hun steentje bij. Voor de patiënt betekent dit dat hij terecht komt in een ziekenhuis waar kwaliteit en patiëntveiligheid nog beter gewaarborgd zijn en waar voortdurend en eensluidend wordt gewerkt om blijvend die te verbeteren.

Dit resultaat is natuurlijk op zijn minst fantastisch te noemen. Een welgemeende dank je wel was hier dan ook op haar plaats. Daarom genoten meer dan 700 genodigden van een uitgebreid accreditatie-nieuwjaarsfeest. Toen algemeen directeur en dagelijks bestuurder Rudy Maertens de komst van Sam Gooris aankondigde, ging het dak er ei zo na af, maar daar zat de warme après-skisfeer op de polikliniek van Sijsele ongetwijfeld voor iets tussen.

Nieuwsoverzicht