Vlaanderenis werk

Diploma-uitreiking voor Beauty and Hair Professionals Oncologie in AZ Alma

30 september 2019 / Nieuwsberichten

Twaalf dames die het voorbije jaar bij het Institute for Professional Care (IFPC) in AZ Alma een opleiding voor haar- en schoonheidszorg bij oncologiepatiënten volgden, kregen hun getuigschrift uitgereikt.

Beauty and hairprofessionals oncologie 2019

Voor het eerst liep het traject in het Meetjesland ook voor kappers, naast schoonheidsspecialistes. De studenten volgden een intensief jaartraject waarbij ze les kregen van medici en paramedici uit het oncologisch team van AZ Alma. Daarbij zorgden de beroepsorganisaties coiffure.org (kappers) en Besko (schoonheidsspecialistes) voor verdere knowhow.

De studenten volgden 20 lesdagen theorie en een ervaringsperiode van 120 uur, en dat leverde hen heel wat kennis van de problematiek rond kanker op. Het resultaat is dat oncologische patiënten voortaan, na het verlaten van het ziekenhuis, bij een erkende Beauty of Hair Professional Oncologie in eigen streek terecht kan. "Innerlijke en uiterlijke boost hebben namelijk een heel belangrijke impact op de verwerking en het doormaken van het ziekte- en/of herstelproces", klonk het.

AZ Alma-directeur Jan Depestele, arts-diensthoofd oncologie dokter Muriel Thienpont en Oost-Vlaams gedeputeerde Leentje Grillaert overhandigden de twaalf cursisten hun getuigschrift en kwaliteitslabel. Katleen Vanderbeken, gedelegeerd bestuurder van IFPC, toonde zich heel fier op deze lichting afgestudeerden.

Oncologische patiënten kunnen voortaan in eigen streek bij een erkende Beauty of Hair Professional Oncologie terecht.

Nieuwsoverzicht