Vlaanderenis werk

Dankbaar AZ Alma zet afscheidnemende Hugo Bulté in de bloemen

23 maart 2019 / Nieuwsberichten

Met een stijlvolle academische zitting bedankte AZ Alma haar afscheidnemende voorzitter van de raad van bestuur Hugo Bulté voor 28 jaar inzet, engagement, doorzettingsvermogen en strategisch inzicht. Zijn opvolger Dirk Vandenbussche overhandigde hem een reischeque als geschenk.

Overhandiging Geschenk Aan Hugo Bulte
Vereremerking Hugo Bulte Door Koen Loete

Hugo Bulté zetelde sinds 1991 in de raad van bestuur van eerst het Elisabeth Ziekenhuis in Sijsele en later AZ Alma, na de fusie met de Heilig Hartkliniek in Eeklo. Samen met Marcel Hutsebaut effende Hugo Bulté het pad voor de fusie tussen beide ziekenhuizen, wat uiteindelijk resulteerde in het fraaie nieuwbouwziekenhuis dat twee jaar geleden de deuren opende.

Onder de titel "Het ABC van Hugo Bulté" werd op een luchtige doch serene manier teruggeblikt op wat Hugo Bulté voor AZ Alma heeft betekend. De academische zitting met filmfragmenten, interviews door gastheer Geert Faes en muzikale omlijsting door MPEG, had enkele mooie verrassingen in petto voor de gevierde: eerst kwam dochter Adinda totaal onverwacht meespelen met het orkestje, nadien was er een persoonlijke videoboodschap van minister Jo Vandeurzen en tenslotte kreeg Hugo Bulté nog de medaille van Ridder in de Kroonorde opgespeld. Dit gebeurde door oud-burgemeester en huidig kabinetsmedewerker Koen Loete, in naam van de verontschuldigde minister van Binnenlandse Zaken en Veiligheid Pieter De Crem.

Een ontroerde Hugo Bulté kreeg, zoals zo vaak de voorbije drie decennia, het laatste woord: het was een dankwoord aan bestuurders, directie, artsen en medewerkers van AZ Alma en aan de Zusters van Liefde, in wiens naam hij destijds het engagement heeft opgenomen.

Hugo Bulte

"Zonder Hugo Bulté was er geen sprake van AZ Alma of dit nieuwbouwziekenhuis!"

Nieuwsoverzicht